TEK ČETVRTI IKADA!

IZDAJA GODINE U HOLANDIJI - OVO SE NIJE DESILO OD 1995: Ajaks sačuvao Tadića, pa "očerupao" najvećeg rivala!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ajaks je napravio strašan tim, ali navijači Fejnorda im ovo neće oprostiti.

Izvor: Profimedia

Ajaks je ovog leta uspeo da sačuva Dušana Tadića i potpiše ga na duže staze, a istovremeno je "ranio" velikog rivala Fejnord kome su uzeli najboljeg fudbalera!

Stiven Berhuijs postao je danas zvanično novi igrač Ajaksa što mu navijači Fejnorda neće oprostiti. Tek je četvrti igrač u istoriji ovog rivalstva koji je direktno prešao iz Roterdama u Amsterdam, a prvi još od 1995. godine i Arnolda Šoltena.

Fejnord će zaraditi od ovog transfera fiksno 4 miliona evra, još 1.500.000 su bonusi, ali pitanje je kolika je to uteha za navijače koji su besni.

Berhujs ima 29 godina i igra na mestu krila, a objasnio je da je prešao zbog želje da osvaja titule.

"Već imam 29 godina i želeo sam da napravim veći korak u karijeri. Cilj mi je bio da to bude mešavina igranja Lige šampiona, borbe za trofeje, ali i da ostanem i na oku selektoru Holandije. Zbog toga sam izabrao Ajaks!", poručio je Berhujs za zvanični sajt.

Bio je Berhujs šampion Holandije sa Fejnordom u sezoni 2016/17, ali ne želi time da se zadovolji. U karijeri je igrao još za Tvente, Venlo, AZ i Votford, dok je u Fejnordu proveo prethodnih pet sezona.

U tom periodu je odigrao 199 mečeva i zabeležio je 87 golova i 64 asistencije.