Tuga Engleza

OVO ĆE NAS BOLJETI DOK IGRAMO FUDBAL! Kapitena Engleske pitali za klince i PROMAŠAJE koji peku naciju!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Hari Kejn otkrio šta je rekao tragičarima finala u svlačionici!

Izvor: Tanjug/Pool photo via AP/John Sibley

Nevjerovatan je bol koji osjećaju u engleskoj reprezentaciji posle poraza u finalu Evropskog prvenstva. U Rusiji 2018. stali su u polufinalu. Na Vembliju u nedjelju uveče izgubili su u utakmici za titulu - i to na penale!

Kapiten Hari Kejn odigrao je odličan turnir, ali u finalu nije imao priliku da se istakne. Poslije svega, napustio je teren Vemblija sa ogromnim bolom.

"Nisam mogao da dam više. Ovi momci nisu mogli da pruže više. Penali su najgori osjećaj na svijetu kada izgubite. Nije ovo bila naša noć, ali je bio fantastičan turnir i moramo da držimo glave uspravno. Naravno da će boljeti sada. Boljeće nas neko vrijeme, ali smo na pravom putu i graidmo nešto. Nadam se da ćemo iz ovoga da učimo sljedeće godine", osvrnuo se on koliko je mogao ka Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Nakon što je selektor "Albiona" Garet Sautgejt u završnici drugog produžetka napravio šokantnu odluku da izvede veterane i uvede jako mlade igrače, Englesku su upravo promašaji Markusa Rašforda, Džejdona Sanča i Bukaja Sake odveli u poraz.

Naravno, tačnije je reći da je za sve najzaslužniji fenomenalni golman Italije Đanluiđi Donaruma, ali će u Engleskoj vjerovatno dugo žaliti zbog te odluke selektora.

"Igrali smo protiv veoma dobrog tima. Perfektno smo počeli, onda smo se na momente možda previše povukli i predali im loptu. Uglavnom smo kontrolisali sve, a oni nisu stvorlii mnogo šansi. Vratili su se poslije prekida i posle toga bilo je 50-50. U produžecima smo stvorili nekoliko šansi, a onda su se dogodili jedanaesterci. Penali su uvijek penali. Momci su uradili sve što su mogli. Prosto, nije bilo naše veče".

Po čemu će Kejn pamtiti turnir?

"Trebalo bi da budemo ekstremno ponosni kao grupa na to što smo postigli. Svi smo pobjednici i hoćemo da pobijedimo, pa će nas boljeti neko vrijeme i boleće nas do kraja karijera, ali to je fudbal. Napredovali smo posle Rusije i sada je potrebno da to nastavimo".