Kakav čovek!

IMA 13,4 MILIONA EVRA I SUDI FINALE EURA! Najbogatiji na svetu, sponzor budućeg šampiona i vlasnik frizerskih salona!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Znate ga kao jednog od najboljih evropskih sudija, ali ne znate da je milioner!

Izvor: Profimedia

Ostao je da se odigra još samo jedan meč na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a Italija i Engleska će na prepunom Vembliju odlučiti o novom šampionu. Pravdu će deliti Holanšanin Bjorn Kujpers, najbogatiji fudbalski sudija na svetu.

Naravno, njegov bankovni račun ''težak'' desetak miliona evra nije posledica profesionalne karijere u fudbalu, već biznisa koji vodi u slobodno vreme. Ovaj arbitar je vlasnik supermarketa koji pripada franšizi ''Jumbo''. Market je veoma popularan u njegovom rodnom gradu, a poseduje i frizerski salon u Oldenzal, koji vodi njegova supruga.

Pre pet godina pojavile su se informacije da se Kujpersovo bogatstvo procenjuje na čak 11,6 miliona funti, što bi u današnjem vreme bilo skoro 13,5 miliona evra! Iako je samo deo franšize velikog lanca supermarketa koji posluje u Belgiji i Holandiji, Kujpers očigledno zna kako se vodi posao.

On je sutdirao poslovnu administraciju pre nego što se proslavio kao fudbalski sudija, pa ne čudi što mu biznis dobro ide. Zaradio je u životu novca više nego neki fudbaleri kojima je sudio!

I od kako je stekao novac, vuče prave poteze. Tako je njegova firma jedan od sponzora Maks Ferstapena, vozača Formule 1 koji je u dobroj poziciji da ove sezone prekine dominaciju Luisa Hamiltona i osvoji titulu za Red Bul!

Kujpers od 2006. godine deli pravdu na međunarodnim mečevima, a ovo mu je treće Evropsko prvenstvo. Sudio je na dva Mundijala, u dva finala Lige Evrope i jednom finale Lige šampiona, pa se može reći da ima jednu od najboljih karijera u Evropi.