Fudbal

PRVO SU ME OTERALI IZ ZVEZDE, A ONDA I IZ PARTIZANA: Nemanja Matić otkrio gde je greška - terali nas da trčimo 10 dana!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Nemanja Matić nije uspeo da napravi karijeru kroz Crvenu zvezdu i Partizan, pa je "sporednim" putem stigao do najveće scene.

Izvor: MN Press

Nemanja Matić je već godinama u Premijer ligi i slovi za jednog od najboljih defanzivnih vezista na svetu, a njegova karijera je išla zaobilaznim putem. 

Stameni vezista je preko Slovačke probijao svoj put do velike scene i Čelsija, a iako je u jednom trenutku bio prepoznat kao veliki talenat nije se nametnuo u najvećim srpskim klubovima. 

"Sa nekih 10 godina sam prešao u Obrenovac 1905 kod čuvenog trenera Arsovića. Sa tim klubom smo bili prvaci tadašnje Jugoslavije. Zvali su me zatim Crvena zvezda i Partizan. Prešao sam u Zvezdu, proveo tamo četiri i po godine, posle toga su me oterali. Prešao sam u Partizan. Godinu i po dana, gde sam isto oteran", otkrio je Matić u intervjuu za "Sport klub".

Osim što njegov veliki talenat nije prepoznat dugogodišnji reprezentativac se prisetio i načina rada sa mladim igračima u Srbiji u to vreme.

"U to vreme se radilo dosta neprofesionalno. Kao decu su nas terali da trčimo po 10 dana na pripremama, ja nisam mogao. Ja sam bio dobar sa loptom", ispričao je Matić, koji je u ranom delu karijere pokrivao poziciju ofanzinvog veziste.

Tek kada je prešao u Benfiku posle prvog mandata u Čelsiju pomeren je nazad, a kao defanzivni vezista dostigao je najveći mogući nivo. Sada je član Mančester junajteda u koji je stigao 2017. godine i za koji je već odigrao preko 100 premijerligaških mečeva.