Divna priča!

BOAĆI JE POTPUNI PROMAŠAJ, LEGENDA DOLAZI UMESTO NJEGA! Šampion sveta će igrati u timu koji voli!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Odlučio je da na kraju karijere po prvi put zaigra u rodnoj zemlji i voljenom klubu.

Izvor: Profimedia/MN Press

Povremeni reprezentativac Gane Ričmond Boaći (28) napustio je prošle zime kao slobodan igrač Crvenu zvezdu i pojačao Gornjik, u kom je okarakterisan kao najveće pojačanje u klupskoj istoriji. Međutim, tamo uopšte nije opravdao očekivanja, na 14 utakmica nije dao gol, pa poljski tim ubrzo dovodi mnogo zvučnije ime.

Novi fudbaler poljskog tima postaće nekadašnji šampion sveta sa reprezentacijom Nemačke - Lukas Podolski (36)!

Bivši igrač Kelna, Bajerna, Arsenala i Intera i poslednjih godina ima veoma interesantnu karijeru. Kada je krenuo njegov pad, preselio se u manje timove, pa je tako od 2015. godine igrao za Galatasaraj, Visel Kobe i Antaliju, u kojoj je proveo poslednju sezonu.

Svojevremeno je bio jedna od najvećih zvezda nemačkog fudbala! Ima čak 130 nastupa i 49 golova za reprezentaciju, a i osvojen Mundijal u Brazilu 2014. godine.

Sada će po prvi put igrati u Poljskoj, gde je i rođen u Glivicama, ali se njegova porodica ubrzo preselila u Nemačku, gde je Lukas proveo veći deo fudbalske karijere.

Ipak, srce je uvek vuklo ka Gornjiku. Stadion ovog tima nalazi se na samo desetak kilometara od njegovog rodnog mesta, a u familiji je tradicija da se navija baš za taj klub. I Podolski, za kog fudbalski savez Poljske nikada nije mario, nastavio je tu porodičnu tradiciju, pa će sada imati priliku da obuče dres tima koji voli.