Neobično!

ŠPANCI PIJU POSLE SVAKE POBEDE! VODE SE IZJAVOM RAFAELA NADALA: Sve što se desi hoće da zaborave!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Neobična praksa u reprezentaciji Španije koju je uveo Luis Enrike.

Izvor: Profimedia

Španci imaju veliki cilj, da osvoje Evropsko prvenstvo i zapuše usta kritičarima koji su ih otpisali pre početka puta, ali to neće biti nimalo lako. Do trofeja moraju da pobede još tri puta - prvo Švajcarsku, a selektor Luis Enrike ima specifičnu poruku.

Svoje igrače motiviše rečenicom koju često koristi Rafael Nadal, jedan od najboljih sportista Španije, nadajući se da će tako fudbaleri biti uspešni.

U razgovoru pred meč protiv Švajcarske, selektor je istakao da se njegov tim opušta uz flašu vina nakon svake pobede, a zatim otkrio koji je moto reprezentacije.

''Popili smo bocu vina posle meča sa Slovačkom, popili smo bocu vina posle Hrvatske. Spremamo se za još jednu'', rekao je Luis Enrike o svom timu.

Sada je jasno da nacionalni tim voli da se opusti uz malo lakohola nakon pobede, o čemu se prethodnih dana spekulisalo u Španiji.

Takođe, selektor reprezentacije Španije otkriva kako se njegov tim vodi jednom rečenicom koju je davno rekao Rafael Nadal. Jedan od najuspešnijih španskih sportista ikada je inspiracija za njegov tim.

''Znate kako kaže Rafael Nadal? 'Morate imati pamćenje zlatne ribice'. U pravu je. Kada izgubite loptu, ne razmišljate više o njoj nego o sledećoj lopti'', objasnio je predvodnik nacionalnog tima.

Ova izjava odnosila se na veliku gršeku Unaija Simona, koji je primio gol sa 40 metara i to nakon što mu je saigrač Pedri dodao loptu. Ipak, taj pogodak nije bio dovoljan Hrvatima da stignu do četvrtfinala.

Tagovi