SPREMNI NA SVE

SKANDAL U NAJAVI! "AKO SE TO DESI NAPUŠTANJE TERENA JE OPCIJA": Pretnja pred nokaut fazu EP, strah od Čeha i Mađara!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Holanđani se plaše meča protiv Češke i spremni su da napuste teren u Budimpešti ako bude rasizma.

Izvor: Profimedia

Navijači su se vratili na tribine i zaista je lepo videti ih u što većem broju na EURO2020, ali nažalost to je sa sobom ponelo i neke probleme - kao što je rasizam.

Bilo ga je u Budimpešti, na stadionu gde je jedino dozvoljen pun kapacitet stadiona, pa su majmunski urlici usmereni ka Kilijanu Mbapeu pokvarili dobru atmosferu. I nokaut faza će se igrati u glavnom gradu Mađarske, a ukoliko bude rasizma - biće i oštre reakcije.

Tako je holandski fudbaler Đorđinjo Vajnaldum, čija će reprezentacija u Budimpešti igrati osminu finala protiv Češke, najavio da će njegovi igrači napustiti teren ako bude rasizma.

"Razmišljao sam o tome. Prvo sam mislio da bih izašao sa terena, ali je to lakše reći nego učiniti pošto nikada do sada nisam imao problem. Onda sam počeo još više da razmišljam o tome jer sam znao da igramo u Mađarskoj... Šta ako budemo igrali protiv slabije reprezentacije i navijači to budu znali i zbog toga te budu provocirali da izađeš sa terena i izgubiš meč?", zapitao se Đini Vajnaldum.

Džordžinjo Vajnaldum
Izvor: Tanjug/AP/Peter Dejong

"Prvo ću otići kod sudije, ali ne znam kakva će mi reakcija biti kada bude prisutan adrenalin. Ako se to desi - UEFA mora da reaguje, velika je odgovornost na nama, moraju da nas zaštite... Već su igrači napuštali teren i nisu dobili podršku", lepo je objasnio Vajnaldum.

Holandski fudbaler, strelac tri pogotka na Evropskom prvenstvu, nije još odlučio.

"Ne isključujem da ćemo napustiti teren ako se nešto desi u nedelju", rekao je Vajnaldum u strahu od rivala Čeha i domaćina - Mađara.