POSTOJI PREPREKA

TO NIKO U EVROPI NE RADI, PA NEĆE NI ZVEZDA: Terzić želi povratak Krstičića - Dobrodošao je pod jednim uslovom!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Generalni direktor Zvezdan Terzić ističe da postoji interesovanje dveju strana, ali da postoje prepreke u ne bi li se Nenad Krstičić vratio u Ljutice Bogdana.

Izvor: MN Press

Zanimljiv dan u Ljutice Bogdana - fudbaleri Crvene zvezde počeli su pripreme za novu sezonu.

Na prozivci je bilo 28 igrača, a osim poruke Dejana Stankovića, medijima se obratio i Zvezdan Terzić, koji je govorio o odustajanju od Aleksandra Prijovića, ali i o slučaju Nenad Krstičić.

Terzić je otkrio zbog čega je Zvezda odustala od Prijovića, da bi potom otkrio da su crveno-beli zainteresovani za Krstičića, ali da stvari nisu jednostavne.

"Nenad Krstičić je izrazio želju da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga. Otišao je na razgovore dole u Atinu", počeo je Terzić i potom naveo prepreke njegovog dolaska.

"On ima 31 godinu i nije realno da Zvezda plaća obeštećenje za igrača od 31 godine, to niko u Evropi ne radi pa nećemo ni mi. On je dobar momak, ostavio je izvanredan utisak ovde i dobrodošao je ako nađe zajednički jezik sa rukovodstvom AEK-a", rekao je Terzić i istakao da će sigurno biti i ponuda za neke igrače crveno-belih.

"Imali smo trend prodaje igrača između 10.000.000 i 12.000.000 evra i to nam treba da bismo popunili naš budžet. Očekujem, biće ponuda za mlađe igrače, ovi iskusniji igrači ne mogu da idu dok se ne završe kvalifikacije."

Terzić je nastavio priču o prelaznom roku.

"Više vi u medijima pričate, nego što nam trebaju pojačanja. Dragović je bolji igrač sa većim rejtingom nego Milunović. Vratio se Babić koji je sticao iskustvo u ozbiljnoj ligi, gde ima mnogo brzih igrača. Mislim da sa njima dvojicom imamo čvršću odbranu. Najveći kvalitet ovih srednjih klubova u odnosu na top klubove je da se sačuva tim, jer mnogi od nas pune budžet od transfera. Sačuvali smo tim, produžili smo ugovore sa nekim igračima, to nam znači jer se šalje poruka, kao što je potpisao Dejan Stanković na tri godine, potom i Katai, nadam se da će uskoro potpisati i Ivanić. Sutra da počnu kvalifikacije mi smo spremni. Ne krijemo da radimo na dovođenju jednog špica i levog beka. To su nam prioriteti, pre svega jedan špic. Uvek treba sveže krvi ekipi."

O Prijoviću je već bilo dosta reči ovog leta, a šta je onda bio slučaj sa Aleksandrom Kolarovim?

"Razgovarao sam s njim, nije realno da se vrati, imao je operaciju diskus hernije, on iz zdravstvenih razloga ne bi mogao da se pojavi na pripremama, a nama je potreban Kolarov koji može da igra kvalifikacije."

Generalni direktor šampiona Srbije navodi da se radi i na transferu jednog mladog igrača.

"U Superligi trenutno nema igrača za Zvezdu, sve ono što je kvalitetno mi pokupimo pre nego što dođu do seniorskog fudbala. Može neki da se pojavi i da iskoči, poput malog Petra Stanića koji nas interesuje, iz Železničara iz Pančeva. Nadam se da ćemo završiti njegov dolazak u narednih nekoliko dana", rekao je Zvezdan Terzić.

O transferima Crvene zvezde u ovom prelaznom roku govorio je i sportski direktor Mitar Mrkela.