Fudbal

VOLELI GA ILI NE, KRISTIJANO RONALDO JE NAJBOLJI! Ponovo je to uradio - još jedan gol i prestići će i njega

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Sjajni Portugalac stigao neverovatnog u reprezentativnoj karijeri.

Izvor: Tanjug/Ap Photo/Bernadett Szabo

Kristijano Ronaldo je sinoć, na meču svoje reprezentacije protiv Francuske, postigao dva gola sa bele tačke i tako pispisao još jednu stranicu fudbalske istorije. Legendarni Portugalac sada je rekorder po broju golova u reprezentativnom dresu.

Njegova dva pogotka donela su mu izjednačenje rekorda koji je godinama držao Ali Dei, nekadašnji napadač Irana koji se devedesetih oprobao i u evropskom fudbalu noseći dres Arminije Bilefeld, Bajern Minhena i berlinske Herte.

Svet ga ipak pamti po 109 golova koje je postigao za svoju zemlju, uglavnom protiv azijskih reprezentacija, a od sinoć toliko ima i portugalski fudbaler.

Ako smemo da primetimo, Kristijanovi rivali su bili daleko teži.

Neverovatni napadač koji je bio strelac na pet evropskih prvenstava, a i rekorder je tog takmičenja po broju postignutih golova, uspeo je da do 109 reprezentativnih golova stigne nakon 178 mečeva, a tu nije kraj...

Igraće Ronaldo i dalje za Portugal. Već naredni susret njegovog tima biće prilika za nove golove.

Protivnik u osmini finala biće Belgija, a to je jedan od najvećih derbija u nokaut fazi turnira. Aktuelnog osvajača ne smemo otpisati. Setite se da su se pre pet godina u Francuskoj mučili, a zatim stigli do evropske titule!

Pogledajte detalje sa meča Portugala i Francuske: