Fudbal

SEO JE U AVION I PROMENIO MAKEDONSKI FUDBAL: Jedan razgovor je stvorio ISTORIJU, Pandev je samo njemu verovao!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Seo je na let za Đenovu i rekao dovoljno snažne reči da vrati Gorana Pandeva kući. Ostalo je istorija.

Izvor: Tanjug/EPA Pool/Olaf Kraak

Nije otišao samo Goran Pandev iz reprezentacije Severne Makedonije posle poraza protiv Holandije (0:3) i kraja učešća na Evropskog prvenstvu.

Zajedno sa legendarnim fudbalerom otišao je i šef stručnog štaba Igor Angelovski (45), trener koji će ostati upamćen i kao najdugovečniji makedonski selektor Severne Makedonije.

Na klupi je proveo ukupno pet godina i vodio je ekipu do istorijskog, prvog plasmana na veliko takmičenje.

"Ovo je moja poslednja pres konferencija kao selektora. Moj dogovor sa Fubalskom federacijom Makedonije ističe 31. jula i sa tim završavaju moje obaveze", rekao je Angelovski u Amsterdamu.

"Mrme" Angelovski dovođen je u vezu sa inostranim klubovima, pa i sa Đenovom u kojoj igra Pandev.

Interesantno je da je upravo Angelovski putovao 2016. u Đenovu da ubedi Pandeva da se vrati u reprezentaciju nakon što se prvi put povukao iz nje još 2013. Uspeo je u tome, vratio ga i zajedno su ispisali istoriju.

Izvor: Tanjug/AFP/Mihai Barbu

"To što sam 2013. otišao iz reprezentacije bila je isključivo moja odluka i ni porodica nije bila za to. Tako sam tada odlučio jer su se događale stvari koje ne priliče jednoj reprezentaciji. Mnogo igrača je dolazilo, menjani su selektori, uslovi za rad bili su katastrofalni, nismo imali uspeha i teška srca sam se povukao. Srcem sam postupio, da bih ukazao na to da stvari nisu dobre", rekao je Pandev o svom prvom odlasku.

A onda je došao Angelovski.

"Mogao sam tu svoju odluku da saopštim i javno, na konferenciji za novinare, ali nisam jer sam u dubini duše bio ubeđen da ću se jednog dana vratiti. I to se dogodilo dolaskom Igora Angelovskog. Čovek je došao u Đenovu, otvoreno i jednostavno smo pričali i vratio sam se svetom dresu", rekao je jednom prilikom Pandev o svom povratku u reprezentaciju, za koju je na ovom EP dao istorijski, prvi gol na velikom turniru.

Izvor: Tanjug/EPA Pool/Olaf Kraak

Prošle godine, njih dvojica su zajedno kroz Ligu nacije doveli reprezentaciju tamo gde nikad nije bila i na novom selektoru i kapitenu biće veoma težak zadatak da dostignu te visine.