Fudbal

KORONA NA EURO2020! RIVAL HRVATSKE U PROBLEMU: Igraju meč za prolaz, a mlada zvijezda se zarazila!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Mladi fudbaler je zablistao protiv Engleske, bio igrač utakmice, ali nažalost po njega već je završio turnir.

Izvor: Tanjug/Facundo Arrizabalaga/Pool via AP

Korona virus pojavio se na EURO2020 i to u reprezentaciji Škotske. Bilo je već pozitivnih slučajeva pred početak turnira, međutim Bili Gilmor prvi je igrač koji se u toku takmičenja zarazio korona virusom.

Sve se dešava pred odlučujući meč grupe "D" između Škotske i Hrvatske u kojoj obe reprezentacije traže prolaz, a pozitivan test Gilmora mogao bi da pokvari planove Ostrvljanima.

Gilmor je mladi fudbaler Čelsija, deo generacije koja je prošle sezone osvojila Ligu šampiona, a nakon što je čitav meč protiv Češke presedeo na klupi (0:2), zaigrao je protiv Engleske i dobio nagradu za igrača utakmice pošto je svome timu obezbedio bod (0:0).

Time je kupio i poverenje selektora, očekivalo se da Gilmor počne i meč protiv Hrvatske u utorak od 21 čas na "Hampden parku", ali se to jasno neće dogoditi.

Hrvatska i Škotska imaju po bod nakon prva dva meča EURO2020 i u direktnom duelu će možda odlučiti ko ide dalje, a jasno je da je sada za Gilmora takmičenje završeno jer mu sledi deset dana izolacije. U Škotskoj jedino mogu da se nadaju da nije više igrača pozitivno...