Fudbal

ISPRAVKA: Snimak lepotice i reakcije komentatora Evropskog prvenstva nije bio autentičan

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Na našem portalu objavljena je vest da je arapskog komentatora opčinila ljepotica na tribinama tokom Evropskog prvenstva, ali to je dezinformacija.

Izvor: Twitter/screenshot/@FreddoAkh

Tokom trajanja Evropskog prvenstva na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome je arapski komentator zapjevao kada je video lijepu ženu na tribinama, ali to nije tačno.

Snimak nije nastao za vreme Evropskog prvenstva, nego datira iz 2019. godine i utakmice ruskog Krasnodara i grčkog Olimpijakosa, održanog na stadionu Krasnodara, utvrdio je FakeNewsTragač, a prenosi portal Raskrinkavanje.ba.

Takođe, ni zvuk "arapskog komentatora" nije autentični deo originalnog snimka i u pitanju je parodija čiji je autor arapski komičar Sulejman An-Anzi, piše taj portal.

"Parodiju je snimio pre oko mesec dana, a zatim brzo odlučio da je ukloni sa svih platformi. 'Izbrisao sam snimak jer nije namenjen maloletnicima', kaže Sulejman za FakeNews Tragač i dodaje da se ubrzo predomislio pošto je shvatio kakvu je popularnost video-snimak dostigao na tuđim profilima na društvenim mrežama, koji su snimak preuzeli bez navođenja izvora", prenosi taj portal.

"Dakle, viralni snimak ne prikazuje ispad arapskog komentatora tokom prenosa utakmice Evropskog prvenstva, već parodiju za koju je komičar koristio isječak iz prenosa utakmice koja se igrala prije dvije godine", zaključuje u svojoj oceni Raskrinkavanje.ba i dodaje da je netačnu vest objavilo preko 60 portala iz regiona.