Hit!

MLADI REPREZENTATIVAC OD 38 GODINA! BRAZILAC SE NE PREDAJE: Hoće zlato iz Tokija!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Legendarni fudbaler će u Japanu imati šansu za medalju koja mu nedostaje.

Izvor: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Brazila pokušaće da stigne do medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ovog puta neće biti velikih zvezda poput Nejmara, koji je u prošlosti često znao da se pojavi na ovakvim takmičenjima.

Poznato je da na Olimpijske igre sastav ''do 23'' godine, uz dodatak tri iskusnija fudbalera, a Brazilci su ovog puta pripremili spektakl. Poziv u tim koji je nedavno igrao protiv Srbije je dobio Dani Alveš, nekadašnji bek Sevilje, Barselone, Juventusa i PSŽ-a koji ima 38 godina!

Jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, čovek koji je sa španskim ekipama uspeo da osvoji sve što je moglo da se osvoji, imaće priliku da u finišu karijeri iskusi nešto novo.

''Postoje fudbaleri koji su pravi lideri gde god da igraju, a takav je Dani Alveš. Bio je veliki šampion čiji god dres da je nosio, doneće nam mnogo. Zbog povrede je propustio Kopa Amerika, ali će obući dres Brazila na Olimpijskim igrama'', rekao je selektor Andre Žardin!

Olimpijske igre u Tokiju trajaće od 23. jula do 8. avgusta.

Ovo je spisak Brazilaca za turnir:

golmani: Breno (Gremio), Santos (Atletiko Paranaense)

odbrana: Dijego Karlos (Sevilja), Gabrijel (Arsenal), Nino (Fluminenze), Dani Alves (Sao Paulo), Menino (Palmeiras), Arana (Atletiko Mineiro)

vezisti: Bruno (Lion), Klaudinjo (Bragantino), Daglas Luiz (Aston Vila), Žerson (Flamengo), Mateus Enrike (Gremio)

napadači: Entoni (Ajaks), Malkom (Zenit), Mateus Kunja (Herta), Paulinjo (Leverkuzen), Pedro (Flamengo)