BURA!

PSOVAO ALIOSKOG, PRETI MU IZBACIVANJE SA EP!? Makedonci zatražili najstrožu kaznu za Arnautovića!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

To bi bio presedan.

Izvor: Tanjug/Pool via AP/Robert Ghement

Austrijski fudbaler Marko Arnautović navodno je opsovao "majku šiptarsku" Ezgjanu Alioskom, reprezentativcu Severne Makedonije, pa mu zbog toga sada preti žestoka kazna!

"Začepio" je Alaba usta svom saigraču, pokušavao da ga smiri dok je divljao i pokušavao da se obračuna sa Alioskim, međutim kamere su zabeležile taj trenutak i "čitači sa usana" su otkrili šta se desilo na terenu Nacionalnog stadiona u Bukureštu.

Odmah se Arnautović putem Instagrama izvinio, i to građanima Albanije i Severne Makedonije, verovatno jer je Alioski albanskog porekla, ali da li će to biti dovoljno?

Severna Makedonija je odmah nakon utakmice od UEFA zatražila da najstrože kazni austrijskog napadača, a ako bismo tumačili tu terminologiju onda bi to značilo i izbacivanje sa turnira, što je malo verovatno da će se desiti.

Izvor: Profimedia

Istraga je pokrenuta i najverovatnije će Arnautović proći sa novčanom kaznom, pošto bi i suspenzija bila presedan za vulgarne psovke, premda to neki tumače i kao rasizam.

"Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podneli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vređanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu fudbala. Uvek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbala...", poručili su iz Fudbalskog saveza Severne Makedonije.

Arnautović je inače dao gol na meču i Austrija je pobedila 3:1.