Fudbal

IMAMO NAJVEĆE RAZOČARENJE EURA2020! NE POMAŽE NI LEVANDOVSKI: Prvi autogol golmana u istoriji i nije kraj mukama Poljske

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Poljaci nisu mnogo pokazali u prvom meču turnira...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Dmitri Lovetsky, Pool

Reprezentacija Slovačke napravila je veliko iznenađenje i u prvom meču grupe E savladala Poljake! Iako nisu bili favoriti na ovom susretu uspeli su da stignu do tri boda koji bi u teoriji mogli da budu dovoljni za plasman u nokaut fazu takmičenja.

Poljska - Slovačka 1:2

Do pobede su stigli autogolom vojćeha Ščesnog u 18. minutu meča nakon majsotrije Roberta Maka koji je probio po levoj strani, a onda pogodio stativu. Poljaci su uzvratili nakon 30 skeundi drugog dela preko Karola Linetija, ali je Milan Škrinijar postavio konačnih 2:1 za Slovačku, na dvadesetak minuta do kraja susreta.

Od tog trenutka Poljaci nisu imali snage za preokret, jer je desetak minuta ranije jedan od njihovih najbitnijih igrača isključen. velike probleme selektoru napravio je Gregorž Krihovjak, koji je sakupio dva žuta kartona, pa je ''krivac'' i za ovaj poraz i za izostanak u drugom kolu, kada Poljaci nemaju pravo na kiks.

I dok ih je bilo 11 na terenu, Poljaci su nadigrani. Fenomenalnom taktikom selektor Slovačke Štefan Tarkovič je poništio sve mane svog tima i obezbedio vrlo važnu pobedu!