Uživo

"PAVKOV IZ VELSA" NAPRAVIO ŠOU NA EP: Senzacija već u prvom kolu - Poništen gol dinamovcu za pobedu!

Velšani su stigli do iznenađenja i uzeli bod Švajcarcima - 1:1!

Izvor: Profimedia

Velšani su stigli do iznenađenja i uzeli bod Švajcarcima - 1:1! Njihov meč iz Bakua mogao bi već u ovako ranoj fazi takmičenja da donese krucijalne bodove za prolaz grupne faze, a stiče se utisak da su Švajcrci veliki favoriti.

Iako je Vels na prethodnom takmičenju, pre pet godina u Francuskoj, bio najveće iznenađenje i učesnik polufinala, od tada nisu napravili pomak. Garet Bejl je stariji, Aron Remzi nije u formi, a pravi naslednici nisu stigli u seniorski tim...

Za razliku od njih, Švajcarci imaju ogroman fond igrača, selektora koji godinama drži tim na istom nivou i u potpunosti su posvećeni dobrom rezultatu. Na njih su navikli, čak i na velikim takmičenjima, pa prolaz kroz grupu A deluje kao lak posao!

16:57

Kraj!

Nakon pet minuta nadoknade završen je susret u Azerbejdžanu. Velšani su stigli do iznenađenja i uzeli bod Švajcarcima - 1:1!

16:52

Drama, drama...

90. minut - Opsada gola Velšana i korneri za Švajcarce, ali ima još vremena za pobedu. Igraće se pet minuta na nadoknade na Olimpijskom stadionu u Bakuu.

16:47

Ništa od gola - 1:1!

85. minut - Na poziv iz VAR sobe, sudija Klemen Tupan poništava drugi pogodak Švajcarske. Mario Gavranović je bio u ofsajdu.

16:47

GOOOOOOOOL - Gavranović, 1:2!

85. minut - Samo što je kročio na teren i već je strelac! Ali, sačekajmo, VAR proverava gol!

16:45

Seferović - Gavranović!

84. minut - Ne, nije u pitanju nijedna od balkanskih zemalja. Selektor Petković pravi promenu u napadu Švajcarske i umesto Harisa Seferovića na teren šalje Marija Gavranovića.

16:42

Pogledajte gol!

Ovako je Vels stigao do izjednačenja!

16:38

Kifer Mur!

Čovek koji je danas prvi pripretio, a zatim se povredio, postiže gol za izjednačenje sa čalmom na glavi!

Izvor: Tanjug/Ozan Kose/AFP Pool

16:35

GOOOOOOOOOOL - Mur, 1:1!

74. minut - Op, op, op!

Ono što im je najjače oružje iskoristili su za izjednačenje! Velšani su stigli do 1:1! Kifer Mur se našao na pravom mestu i centaršut Morela sproveo u mrežu. Snažni napadač je glavom pogodio za izjednačenje.

16:28

Kako igra!

Centralna figura meča! Kao da je potpuno drugi igrač izašao na teren u nastavku. Bril Embodo u poslednjih dvadesetak minuta razvija Velšane! Uzima lopte, vuče napade, dribla i šutira - preti sa svih strana...

Izvor: Tanjug/Darko Vojinovic/AP Pool

16:23

Dejvis!

61. minut - Ozbiljno preti defanzivac Totenhema Ben Dejvis. Nakon prekida našao se usamljen na ivici kaznenog prostora, sjajno šutirao ka golu Zomera, ali je njegov pokušaj izblokiran. Ostaje 1:0 za Švajcarsku.

16:14

Pogledajte gol!

Najviši na drugoj stativi i lako šalje loptu u mrežu!

16:11

GOOOOOOOOOOOOL - Embolo, 0:1!

50. minut - Vodi Švajcarska! Nije Embolo uspeo u šansi pre kornera, ali jeste odmah nakon njega. Granitna odbrana Velšana je konačno probijena. Sad bismo mogli da vidimo bolji meč!

16:10

Embolo!

49. minut - Probio je kao tenk Bril Embolo, stigao na ivicu kaznenog prostora i šutirao, ali Vord njegov udarac izbacuje u korner.

16:07

Nastavljamo...

46. minut - Meč u Bakuu je nastavljen, a Vels i Švajcarska će u drugih 45 minuta tražiti put do mreža koje su mirovale.

16:02

Glavni utisak!

Velšani su retko pokušavali, jer su pre svega okrenuti defanzivi, a Haris Seferović je promašivao.

15:55

Pogledajte detalje sa meča!

Ovako je to izgledalo u Bakuu.

15:51

POLUVREME!

Vels - Švajcarska 0:0!

Pripretio je Vels preko Mura, Švajcarci su uzvratili preko Seferovića koji je propustio tri prilike, a u prvih 45 minuta nismo videli gol.

Velšani su se organizovali i gotovo ceo tim učestvuje u defanzivi, računajući i Gareta Bejla, dok Švajcarci nisu baš sjajni u probijanju odbrane, iako su imali nekoliko dobrih perioda igre.

15:49

Seferović!

45. minut - Najviše propuštenih prilika, ili poluprilika, u prvom delu meča imao je Haris Seferović. Napadač Švajcarske je treći put bio u dobroj poziciji, ali nije uspeo da pogodi okvir gola.

15:46

Velšani su zadovoljni!

Njima rezultat dogovara, a do sada stvarno nisu bili mnogo slabiji rival od favorizovane Švajcarske.

15:44

Seferović!

41. minut - Izvukao se napadač Švajcarske na ivicu kaznenog prostora, dobio loptu u noge i šutirao nakon što se namestio u idealnu poziciju. Ipak, lopta odlazi visoko preko gola!

15:33

Žuti karton!

30. minut - Džejms je fantastično probio po levoj strani terena, a Fabijan Šer morao da ga zaustavi grupim faulom. Zbog prekršaja na ivici kaznenog prostora dobio je žuti karton, a Vels priliku da ubaci loptu pred gol.

15:31

Steže se obruč!

27. minut - Sve je opasnija Švajcarska... Polako se približavaju golu i deluje da su pronašli načine kako da prilaze kroz odbranu Velšana. Poslednji pokušaj bio je deo Seferovića, ali on nije bio precizan.

15:24

ŠANSA!

20. minut - Kakva prilika za Švajcarsku! Fabijan Šer je pokušao petom, nakon što se lepo ubacio na prvu stativu prilikom kornera, ali rezervni golman Lestera uspeva da interveniše.

15:19

Prekid!

16. minut - A nakon kornera, odmah prekid. Kevin Mbabu i Kifer Mur su se sudarili glavama na drugoj stativi, pa im se u ovim trenucima ukazuje pomoć. Deblji kraj je izvukao napadač Velsa, kom lekari moraju da zaustave krvarenje.

15:18

OPA!

15. minut - Prete Velšani! Najistureniji igrač njihovog tima, 196 centimetara visoki Mur bio je na pravom mestu i glavom pokušao da salvada Jana Zomera. Lopta je išla pod prečku, ali golman Švajcaraca interveniše i izbacuje loptu u korner.

15:16

Nema uzbuđenja!

13. minut - I dalje traje početno ispitivanje snaga, kako bi to rekli stariji komentatori. Nismo videli prave šanse u uvodnim minutima susreta.

15:12

Za koga navijate?

15:04

Meč je počeo!

Sa malim zakašnjenjem, ali ćemo to oprostiti, počela je utakmica Velsa i Švajcarske, drugi meč na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

14:14

Raspored!

Znate plan za danas? Nema ništa drugo da se radi, ceo dan gledamo fudbal! Tri meča su na programu...

14:11

Stadion!

Drugi meč na turniru igra se na Olimpijskom stadionu u Bakuu. Zapravo, građevina se nalazi gotovo van glavnog grada Azerbejdžana, na njegovom severozapadnom delu.

Ovaj stadion je otvoren 2015. godine, a ima kapacitet od skoro 70.000 sedećih mesta. Rekordna poseta bila je na meču Karabaga i Roma, u septembru 2017. kada je utakmicu posmatralo 67.200 ljudi.

Na ovom stadionu će se odigrati tri susreta grupne faze i jedna utakmica četvrtfinala, a pre dve sezone je bio domaćin finalu Lige Evrope, kada su engleski timovi Čelsi i Arsenal odlučili o osvajači tog takmičenja.

Olimpijski stadion je daleko od Kaspijskog jezera, koje zapljuskuje Baku, ali se zato nalazi u blizini drugog, daleko manjeg jezera - Bojukšor.

14:02

Rezervisti!

Reprezentacija Velsa:

Henesi, A. Dejvis, Ginter, N. Vilijams, Lokjer, Vilson, T. Roberts, Ampadu, Norington-Dejvis, Dž. Vilijams, Bruks, Levit

Reprezentacija Švajcarske:

Mvogo, Omlin, Videmr, Zakarija, Vargas, Zuber, Sou, Fašnaht, Benito, Mehmedi, Gavranović, Komer

13:56

Sastavi!

Reprezentacija Velsa:

Vard - K. Roberts, Rodon, B. Dejvis, Mefam - Morel, Alen, Remzi - Džejms, Bejl, Mur.

Reprezentacija Švajcarske:

Zomer - Mbabu, Elvedi, Šer, Akandži, Rodrigez - Džaka, Frojler - Embolo, Šaćiri, Seferović.

13:49

Dobar dan!

DRugi meč na Evropskom prvenstvu u fudbalu igraće reprezentacije Velsa i Švajcarske. Dok su ''gosti'' favoriti na ovom meču, Velšani će pokušati da naprave senzciju, kao i pre pet godina kada su igrali polufinale u Francuskoj!

Tekstualni prenos meča pratite uz MONDO!

Ukratko

  • Italija je savladala Tursku na otvaranju
  • Vels i Švajcarska igraju drugi meč grupe A
učitaj još +