Fudbal

ZVEZDA DOBIJA TUŽBU! ITALIJANI BIJESNI ZBOG ZIMSKOG TRANSFERA: Idu na sud, spor će rješavati UEFA!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Leće želi da tuži srpskog šampiona jer se kasni sa prvom ratom za transfer.

Izvor: Promo/Facebook/FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Januarski transfer Crvene zvezde u kom je Filipo Falko stigao iz Lećea, mogao bi ovom timu da napravi mnogo problema. Italijani su spremili tužbu za crvenobele i uskoro će se obratiti UEFA, kako bi rešili problem nastao tokom transfera.

Predsjednik italijanskog kluba Saverio Stiči Damijano je na konferenciji za medije obavjestio novinare u kakvom se stanju nalazi klub, a pored priče o igračkom kadru, onome što je do sada uradio i transferima italijanskog drugoligaša, pomenuo je i Zvezdu.

Po njegovim riječima, crveno-beli nisu ispoštovali dogovor koji je napravljen prethodnog januara, odnosno nisu uplatili novac za italijanskog fudbalera.

''Kao primjer mogu da navedem da za Petričonea i Falka nismo dobili veliki novac, iako je postojalo veliko interesovanje za njih. Da dodam, Crvena zvezda nije ispoštovala dogovor sa nama, pa ćemo je tužiti UEFA. Zbog tog transfera ćemo ići na sud'', rekao je čelnik Lećea, a prenosi jedan lokalni portal.

Crvena zvezda je dogovorila dolazak ofanzivca za 1.500.000 eura, koje je trebalo da isplati u dvije jednake rate. Očigledno se sa prvom ratom kasni, pošto su Italijani izgubili strpljenje i sada prijete tužbom!

Falko je u Beogradu već šest mjeseci, ali za to vreme nije ostavio sjajan utisak. Mučio se sa povredom,  korona virusom, imao problema sa fizičkom spremom, i do sada je odigrao samo deset mečeva. Na tim susretima je sakupio nešto preko 350 minuta, što nije baš sjajan prosjek.

Ali, klub ga nije doveo kako bi blistao tokom proljeća. Dejan Stanković je zamislio da Filipo Falko bude jedan od nosilaca tokom evropskih kvalifikacija, pa sud o njegovim igrama treba donositi tek na jesen. Crvena zvezda počinje od drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i ima velike šanse da se nađe u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.