Zasluženo

NAJPLAĆENIJI TRENER SVETA POTPISUJE NOVI UGOVOR: Doneo titulu i rešio da ostane - 12 godina će voditi isti tim!

Autor Jovana Radunović Izvor mondo.rs

Španski mediji navode da je dogovoren produžetak saradnje

Izvor: Tanjug/Peter Byrne/PA via AP

Španski šampion Atletiko i Dijego Simeone postigli su dogovor oko produžetka ugovora - i to do kraja juna 2024. godine! Najplaćeniji fudbalski trener na svetu nastaviće da radi u klubu koji je za prethodnih devet i po godina promenio iz korena!

Postojećom ugovornom obavezom, temperametni Argentinac, koji je u sezoni iza nas odveo "jorgandžije" do prve titule nakon 2014. godine, u klubu bi ostao do kraja naredne sezone.

Bio bi slobodan posle toga, ali uprava madridskih crveno-belih je, prema pisanjima lista "AS", već završila sve pojedinosti oko novog dogovora sa dosadašnjim trenerom!

Isti medij navodi da su dogovorene sve pojedinosti oko novog ugovora, kao i da "jedna strana apsolutno veruje drugoj", što je svakako bilo presudno za obnavljanje ugovora. Dijega Simeonea je u pregovorima predstavljala njegova sestra koja već godinama radi kao agent nekadašnjeg argentinskog fudbalera. Ona je zadovoljna ponuđenim uslovima, a za sada nije poznato da li je u to uključena i povišica zbog dobrih rezultata ili smanjenje plate zbog pandemije korona virusa.

Po prethodnom ugovoru, Simeone je zarađivao oko 32 miliona evra godišnje. To su podaci koje je zvanično predstavio klub, mada su mnogi španski mediji licitirali i brojkama od preko 40, pa čak i 50 miliona evra! Kao i svi drugi zaposleni u klubu, na početku pandemije je pristao na ogromno smanjenje plate.

Simeone je u Atletiko stigao početkom 2012. godine iz argentinskog Rasinga, a klub je do sada predvodio na čak 527 utakmica.

Dva puta je osvajao trofej u Primeri, jednom u Kupu Kralja i državnom Superkupu, dok je dva puta dolazio do pehara u Ligi Evrope i UEFA Superkupu. Takođe, ima i dva finala Lige šampiona, ali je u njima poražen.

U karijeri je još vodio Estudijantes, River Plejt, San Lorenco i Kataniju.