Čisti glavom!

HRVAT NAPRAVIO TRANSFER KARIJERE - ZATO ŠTO JE VISOK! Ima 195 centimetara i potpisao je za bivšeg šampiona Evrope

Autori Dušan Ninković Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Predsednik kluba ga predstavio na veoma specifičan način.

Izvor: Profimedia/dpa/Uwe Anspach

Gotovo neverovatan transfer, ali ako malo detaljnije pratite fudbal u Rumuniji, ništa ne može da vas iznenadi. Jedan od najboljih klubova u toj zemlji, FCSB (nekadašnja Steaua, sada pod vlasništvom kontroverznog Điđija Bekalija), dovela je hrvatskog defanzivca samo zato što je visok.

Poznati vlasnik tima poznat po skandalima i čestim promenama trenera, bio je iznerviran kada je video kako njegov igra pri prekidima, pa je pojačanje našao u Nemačkoj.

Doveo je igrača hrvatskihj korena Stipu Vučuru (29) i naglasio da ga je "potpisao" samo zato što je 195 centimetara.

To je možda i najveći ugovor koji je hrvatski defanzivac dobio u karijeri, jer ona za sada nije impresivna.

Igrao je za brojne niželigaše u Austriji i Nemačkoj, oprobao se i u splitskom Hajduku, ali sada će nositi dres nekadašnjeg prvaka Evrope i tima koji se svake sezone bori za titulu u Rumuniji.

''Danas smo doveli 195 centimetara visokog defanzivca. Došao je iz druge lige u Nemačkoj, a igrao je i u Austriji. Ne zanima me da li će postizati golove, želim samo da ne primamo golove od igrača koji imaju 160 centimetara! Najviše se plašim kornera. Sada kad je konkurencija jača, štoperi će i biti oprezniji'', rekao je kontroverzni Điđi Bekali.

Vučur je Austrijanac hrvatskog porekla koji je čak osam godina proveo u akademiji Red Bul Salcburga. Tokom profesionalne karijere igrao je za Vaker Insbruk, AUE, Kajzerlautern, Hajduk iz Splita... Poslednji klub bio mu je nemački Halešer, koji se takmiči u trećoj ligi Nemačke, a tamo je proveo jednu sezonu.