Šta radiš, čoveče?

NAJGORI TRENER NA SVETU OPET NAPRAVIO HAOS: Pomešao igrače, uhvatili ga u laži, napravio totalni HAOS pred Euro!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Cela država je besna na njega, ali će voditi tim na Evropskom prvenstvu!

Izvor: Tanjug/AP Photo/Miguel Morenatti

Holandija je u panici pred Evropsko prvenstvo u fudbalu, a razlog za to je selektor Frank De Bur. Koliko god da je igračka legenda, veliko je pitanje zašto je dobio selektorski posao.

On je solidno krenuo trenersku karijeru u Ajaksu, a onda je doživeo prave brodolome u Interu i Kristal Palasu. Dok je bio u Engleskoj nije pobedio nijedan meč, a zbog toga je zaradio i epitet najgoreg trenera na svetu od Žozea Murinja! 

"Čitam da me kritikuje najgori menadžer na svetu Frank De Bur. On kaže da nije dobro da Markus Rašford ima trenera poput mene, ali da ga on trenira izgubio bi svaki meč", rekao je Murinjo osvrćući se na opasku De Bura o odnosu Rašforda i Murinja, dok su njih dvojica sarađivali u Mančester junajtedu. 

Sada je De Bur selektor, a u timu je napravio pravi haos. Prvo je pre nedelju dana izjavio da je Doni van de Bejk odigrao 4.000 minuta ove sezone. To naravno nije tačno jer je vezista jako malo igrao u Mančester junajtedu, a onda je De Bur objasnio da ga je pomešao sa Davijem Klasenom!

Sada je postavio tim u formaciju 5-3-2 koju ekipa nikada ranije nije igrala i jedva izvukao remi 2:2 sa nejakom Škotskom koja je bila bez sedam fudbalera zaraženih virusom korona. A to se nije svidelo zvezdama tima. 

"Naravno neki igrači su navikli na 5-3-2, ali neki nisu. Ja sam navikao da igram 4-3-3, pa je ovo za mene promena. Pogotovo jer nikada nisam igrao kao levi štoper", istakao je posle meča De Liht. 

To nije bio kraj, pošto je na pitanje ko će igrati desnog spoljnog u toj formaciji De Bur odgovorio - Kvinsi Menig! Što ne bi bio problem da postoji igrač sa tim imenom. U timu je Kvinsi Promes, ali on je ofanzivni vezista i veliko je pitanje na koga je mislio De Bur. 

Nije ni to kraj skandalima. De Bur je izjavio kako je svim igračima koji ne idu na Euro lično javio da ih nije izabrao i da je razgovarao sa njima. A onda se ispostavilo da je Anvar El Gazi samo dobio sms poruku da neće na turnir. Prvi golman Jasper Silesen nije na spisku jer je dobio koronu, a to je i njega razgnevilo. 

"Ovo je veliki udarac za mene, nisam ovo uopšte očekivao. Kada je spisak izašao bio sam prvi golman, a on je već tada znao da sam pozitivan. Samo sam se prehladio na jedan dan, nisam imao nikakve probleme, a on kaže da nisam spreman!", ispričao je Silesen. 

Tako da, ne očekujte mnogo od "lala" na ovom Euru.