Fudbal

JANKOVIĆ SE POSLE DEVET MJESECI VRATIO MEĐU SOKOLE, ŠARKIĆ ŽELI DA BUDE PRVI GOLMAN REPREZENTACIJE

Autor Jovana Raičević

Marko Janković obući će nacionalni dres nakon devet mjeseci.

Izvor: MONDO

Fudbaler Beitara nalazi se na spisku kandidata za mečeve sa Bosnom i Hercegovinom i Izraelom.

“Drago mi je da sam ponovo zaslužio mjesto u reprezentaciji. Na meni je sada da to opravadam. Daću sve od sebe. Iako su prijateljske utakmice, očekujem da ih shvatimo ozbiljno. Tu ima igrača, koji će prići maksimalno ozbiljno i potruditi se da pokažu da zaslužuju minutažu. Definitivno treba da pokušamo da odigramo što je bolje moguće i da ostvarimo dobar rezultat”, poručio je Janković.

Crna Gora je, podjsećamo, bez Jankovića osvojila sedam bodova u prve tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

“Kostur igrača je manje-više sličan, uz neke nove fudbalere. Dobili smo veliko pojačanje u vidu Uroša Đurđevića, sa kojim sam igrao u Partiaznu kada smo osvojili duplu krunu. Mislim da će to dobro da funkcioniše – svi momci koji igraju su kvalitetni i uz novog selektora i neke nove zahtjeve sigurno da treba da napredujemo”.

 U fizički dobrom stanju stigao je na okupljanje “sokola”.

“Neki svoj lični cilj sam ostvario, iako je klupski izostao. Dolazi nova sezona i definitivno će to mnogo bolje izgledati. Odigrao sam 15-ak utakmica u prvenstvu bez povreda, tako da mislim sam u jako dobroj formi”, zaključio je Marko Janković.

ŠARKIĆ ŽELI DA BUDE PRVI GOLMAN REPREZENTACIJE

Matija Šarkić vjeruje da će se nametnuti za mjesto prvog golmana naše reprezentacije.

Mladi čuvar mreže konkurisaće za predstojeće prijateljske susrete sa Bosnom i Hercegovinom 2. juna u Sarajevu i Izraelom, tri dana kasnije pod Goricom.

Možda ce vas zanimati

“Očekujem da dobijem minutažu, da se pokažem. Moja želja i fokus je da budem prvi golman reprezentacije”, samouvjereno je poručio Šarkić.

Nakon sezone u Šruzberiju, vraća se sa pozajmice u Volvs.

“Branio sam u Šruzberiju. Sada sam se vratio u Vulverhempton, otišao je menadžer Nuno Espirito Santo i ne znam šta će biti sada. Očekujem da i tamo branim i borim se za prvo mjesto”, poručio je Šarkić.