Fudbal

ŠOK U JUŽNOJ AMERICI: DŽEJMS RODRIGEZ PRECRTAN IZ REPREZENTACIJE! Došao na Kopa Amerika, selektor mu rekao - SLOBODAN si

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Veliki turnir posmatraće na TV-u

Izvor: Profimedia

Donekle neverovatna vest stiže iz Kolumbije, gde je tamošnji selektor Rejnaldo Ruelda precrtao zvezdu ekipe Džejmsa Rodrigeza (29) sa spiska za Kopa Amerika, koji će biti održan od 13. juna do 10. jula u Argentini.

Rodrigez je optimistično objavljivao slike krajem sezone, dok se pripremao da se priključi ekipi pred veliki turnir, ali i pred kvalifikacione mečeve za Mundijal u Kataru. Međutim, šef struke nacionalnog tima rekao mu je da za njega trenutno nema mesta u selekciji.

Zvanično obrazloženje je da je "precrtan" zbog nedovoljne fizičke spreme, a fudbaler je na to reagovao saopštenjem, u kojem je oštro odbacio te i takve tvrdnje.

"Dobio sam saopštenje stručnog štaba i dočekao sam ga sa iznenađenjem. Naveli su da ne računaju na mene i da mi žele brz oporavak, a već sam se oporavio i podneo sam veliku žrtvu da bi tako bilo", napisao je između ostalog vezista Evertona.

On se na društvenim mrežama redovno oglašavao i objavljivao slike svojih treninga za Kopa Amerika, pa čak i puta kući, baš zbog turnira.

Izvor: twitter/jamesdrodriguez

Bivši as Reala i Bajerna, koji je bio najbolji strelac Svetskog prvenstva 2014. godine, rekao je da trpi ogroman bol jer je "uvek davao život za Kolumbiju". Uz to, naglasio je da bi bio spreman do 8. juna, a ujedno i za Kopa Amerika.

Prema saznanjima tamošnjih novinara, Džejms Rodrigez imao je plan da ostane u Medeljinu još nekoliko dana da bi se dodatno pripremio, a da se onda naknadno pridruži saigračima. Selektoru se to nije svidelo, pa ga je precrtao.

Rodrigez je ove sezone odigrao 26 utakmica za Everton, ali ga je veoma namučila povreda lista, zbog koje je tokom maja dobio odmor – baš da bi bio spreman za južnoamerički spektakl.

Na njegovu žalost, taj turnir će gledati na TV-u, kao i svoje saograče na njemu.