Fudbal

ŠOK NA SUĐENJU BIVŠEM FUDBALERU PARTIZANA - NIJE ME ON IZBO, VEĆ NEKO DRUGI! Izjava koja je začudila SVE u sudnici

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Rekao mu je "izađi da i tebe ne ubode", mada nije bio siguran da li je to izgovorio ili samo pomislio.

Izvor: MN Press

Veliki obrt na suđenju!

Iako je bivši fudbaler Partizana Nikola Malbaša optužen za pokušaj teškog ubistva poznanika Igora Neškovića, danas se na suđenju dogodio preokret.

Nešković sada tvrdi da ga Malbaša nije napao, ni povredio, već da je sve to uradio neko drugi!

Prema pisanju "Večernjih novosti", njih dvojica su se u sudnici ponašali kao stranci i Nešković fudbalera nije ni pogledao, ali je ipak tvrdio da su dobri prijatelji više od 20 godina i da ga je ranio nepoznati čovek, koga je tad video prvi put.

On je rekao da je sa Malbašom gledao plac u Zemunu, na kojem je trebalo da zidaju.

"Razmišljao sam se da li da ulazim u taj posao i kad smo seli u kola da idemo, sa suvozačeve strane gde je sedeo Nikola pojavio se taj stariji gospodin, smeđe kose i počeo da lupa po automobilu i da ga vređa. Otvorio je vrata i seo na zadnje sedište. Onda je počeo da ga udara pesnicama i otvorenim šakama, psovao mu sve mrtvo i živo, da mu vrati pare i da idu ne neko potpisivanje. Nikola se pognuo i rukama štitio glavu. Izvinjavao mu se i govorio da će rešiti sve. Udario ga je sigurno desetak puta. Ja sam se tad okrenuo i prošao između sedišta ka tom čoveku da ga uhvatim za ruke, prekinem to udaranje i da ga smirim. Uhvatio sam ga za levu ruku i onda video da on je u desnoj ima nož. Osetio sam ubod u grudi iznad srca. Sledeće čega se sećam je da sam se probudio u bolnici i imao kojekakve halucinacije", rekao je Nešković.

Nešković je potom objasnio tužiocu i sudiji da je Malbaši rekao da izađe napolje iz kola i da on definitivno nema veze s tim napadom.

"Kada ga je kasnije sudija pitala da to pojasni Nešković je kazao da je Malbaši rekao, "izađi, izađi da i tebe ne ubode", ali nije siguran da li je to izgovorio ili samo pomislio", objavio je beogradski list".Nešković je rekao da je sa Malbašom radio nadogradnje zgrada na tri-četiri objekta i da se nikada nisu sporili, kao i da nisu dugovali novac jedan drugom.

Prema pisanju lista, Malbašina odbrana je tražila ukidanje pritvora u kom se nalazi devet meseci, a Tužilaštvo je bilo protiv, kao i sud, koji je odbio taj zahtev uz obrazloženje da još ima razloga za pritvor, s obzirom na brojnost Neškovićevih povreda i na opasnost od ponavljanja krivičnih dela.

Nešković je rekao da je osim uboda nožem u grudi doživeo i povredu leve šake, na kojoj su mu isečene tetive, pa teško pomera dva prsta, dok su mu na desnoj posečena dva prsta.

"Lekari su mi kazali da sam te povrede najverovatnije dobio jer sam se branio kad mi je taj čovek izvukao nož iz grudi da me opet ne ubode. Ja se toga ne sećam", rekao je Nešković.