KAKAV HAOS!

LUDNICA U RUSIJI, NIKOLIĆ IPAK BEZ LIGE ŠAMPIONA: Drama na sve strane, Despotović u 94. minutu izbacio tim iz lige!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Vrlo uzbudljivo poslednje kolo u ruskoj Premijer ligi!

Izvor: Profimedia/TASS/Mikhail Japaridze

Uspeo je Marko Nikolić da donese Lokomotivi iz Moskve trofej u Kupu Rusije, ali ne i dramatičan uspeh u Premijer ligi i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Uprkos pobedi Lokomotive, drugo mesto na tabeli im je izmaklo, pa će ekipa koju predvodi srpski stručnjak naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evrope!

Mnogo drame viđenog je u poslednjem kolu Premijer lige Rusije, a do samog finiša mečeva postojale su šanse da se Lokomotiva ipak "ugnezdi" na drugo mesto na tabeli i tako odu u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje.

Lokomotiva je uz mnogo muka savladala Ural iz Jekaterinburga 1:0, golom Dmitrija Rubčinskog u 89. minutu, ali im dešavanja u Groznom nisu išla na ruku.

Bilo im je neophodno da Spartak na gostovanju Ahmatu bude poražen, a Moskovljani su sve do 82. minuta imali rezultatski zaostatak. Ipak, pogodak Viktora Mozesa doneo je Spartaku ključan 57. bod i remi 2:2, time koštavši Nikolićevu ekipu.

Lokomotiva će tako posle osvajanja Kupa Rusije igrati u grupnoj fazi Lige Evrope, Zenit će kao šampion u grupnu fazu Lige šampiona, a Spartak kao vicešampion u treće kolo kvalifikacija.

Dosta drame je viđeno i za dva mesta koja vode u Konferencijsku ligu, u kojoj će naredne sezone igrati Soči i Rubin iz Kazanja.

CSKA Moskva je posle poraza u gradskom derbiju od Dinama (3:2) ostala bez plasmana u evropska takmičenja po prvi put posle 20 godina!

Takođe, drama je viđena i u borbi za opstanak gde je srpski napadač Đorđe Despotović koštao Rotor mesta u ligi i to golom iz penala u 94. minutu utakmice!

Rubin je tim golom izjednačio protiv Rotora na 1:1, što je značilo spas za Ufu. Tako su iz lige ispali Rotor i Tambov, dok će Ufa i Arsenal iz Tule u doigravanje za opstanak u ligi.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt