stao postupak

PSŽ - ZVEZDA NIJE BILO NAMEŠTENO! Oglasili se Francuzi, pa Zvezdan Terzić - VELIKA pobeda!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Posle 30 meseci je dokazano - sve je bilo čisto!

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Francuski državni finansijski tužilac obustavio je istragu o navodnom nameštanju na utakmici Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i odlučio je da odbaci slučaj, javlja Ekip.

Utakmica je pokrenuta 30. septembra 2018. nakon što je PSŽ slavio 6:1, a onda se pojavili navodi o velikim uplatama na pobedu "svetaca" od tačno pet golova razlike. Sada je sve odbačeno, posle sprovedene istrage.

Zvezda je od početka demantovala bilo kakvu umešanost, angažovala advokate, nastavila svoj život, osvojila još tri titule od tada, ali je ipak ovu vest jedva dočekala.

Oglasio se i generalni direktor Zvezdan Terzić rečima: "Pravda je spora, ali dostižna".

"Drago mi je što se potvrdilo da je Crvena zvezda veliki brend evropskog fudbala i da su bilo kakve insinuacije na račun našeg kluba neistinite, na šta smo ukazivali sve vreme. Ovim je stigla potvrda da smo potpuno bezrazložno gurnuti u celu tu priču i nije postojala ni osnova za sumnju. Ovo je velika pobeda Crvene zvezde za čast i ugled našeg kluba, ali fudbala. Kao što se vidi - pravda je spora, ali dostižna. Videćemo sa našim pravnim timom koji su sledeći koraci", istakao je Terzić.

Pravno gledano, istraživalo se kriminalno udruživanje zarad prevare u sportu. I Pari Sen Žermen i Crvena zvezda su žestoko demantovali takve navode.

Iz Crvene zvezde su od početka insistirali da oni nemaju veze sa slučajem, pominjalo se i da je klub "kolateralna šteta" u napadima na bogati francuski klub. 

Što se tiče "sledećih koraka" koje pominje Terzić, pričalo se o tužbi protiv Ekipa i drugih, ali pitanje je da li će od toga išta biti. Videćemo kakvi će biti dalji koraci Zvezde.