RASPAD SISTEMA!

STVORILI PANČEVA, DOMINIRALI MAKEDONIJOM I SAD ISPALI IZ LIGE: Vardar u ambisu - idu u 2. rang kao šampioni!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Tužna sudbina makedonskog giganta.

Izvor: MN Press - arhiva

Najuspešniji makedonski klub će od naredne sezone igrati u drugom rangu!

Nadali su se navijači Vardara da je moguće iščupati se posle istorijski loše sezone, međutim današnji poraz protiv Struge (1:0) znači i da su se matematički oprostili od elite.

Za puna 32 kola skupili su tek 31 bod, nalaze se na sedam bodova od bezbedne zone, a videćemo da li će se posle ovakvog posrtanja ekspresno vratiti u prvu ligu ili ih čekaju godine tavorenje u nižem rangu takmičenja.

Vardar je inače aktuelni šampion Severne Makedonije, najuspešniji su klub od osamostaljenja sa 11 titula, ali dotakli su dno posle odlaska ruskog milijardera Sergeja Samsonenka.

Bogati vlasnik, koji je i sa rukometnim klubom napravio čudo, "vratio" je klub gradu prošlog leta i od tada su počeli problemi sa njih. Pre pune decenije takođe su ispali iz lige, ali klub koji je trebalo da uđe u elitni rang nije obezbedio licencu, pa su preživeli, dok im sada nema spasa.

Vardar je bio bitan klub i u SFRJ, osvojio je titulu u sezoni 1986/87, mada je ona vraćena Partizanu, a najpoznatiji izdanak iz njihove škole je Darko Pančev.

Tagovi