To momak!

HEROJ KAKAV TREBA FUDBALU! DONEO SVOM GRADU FINALE, PA MU KRENULE SUZE: Dečak iz Viljarela srušio snove velikog Arsenala

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Odigrao bez greške, sačuvao mrežu svog tima, a onda su krenule suze!

Izvor: Twitter/ferminjrobles

Rođen je u gradiću od 50.000 ljudi, a tu je mogao da gleda vrhunski fudbal. 

Rikelme, Forlan, Markos Sena, Đoan Kapdevila, Pepe Reina, Dijego Lopez, Alesio Takinardi, Rober Pires, Đuzepe Rosi... 

Svi oni su igrali za Viljareal, koji je godinama uspevao da dođe daleko u evropskim takmičenjima, ali nikad u finale. Svi se sećamo penala koji je u polufinalu Lige šampiona promašio Huan Roman Rikelme upravo protiv Arsenala, ali sada je Viljareal konačno uspeo da dođe do borbe za evropski trofej. 

Jedan od glavnih igrača upravo je bio štoper rođen tu, ponikao u klubu, navijač od malih nogu. Pau Tores je odigrao bez greške, a onda su ga emocije savladale. Pustio je suzu posle prolaska dalje!

"Ove suze su emocija, tu su zbog mnogo godina u kojima je Viljareal bio nadomak ovoga i zaslužili smo finale. Najviše predsednik i ceo tim, zbog cele ove i prethodne godine, bez svih njih ne bismo bili ovde. Sada ćemo se dobro spremiti. Ovo je istorija, došli smo do finala, ali nećemo da stanemo ovde. Hoćemo da zaista uđemo u istoriju, ne samo da dođemo do finala", rekao je Tores. 

Nije bilo lako, napadao je Arsenal do samog kraja, ali je odbrana predvođena detetom tima Toresom, te desnim bekom Mariom Gasparom koji je takođe ponikao u klubu odolela. 

"Rezultat je bio opasan, nismo hteli da odemo u finale sa 0:0, ali dosta smo se mučili na kraju. Oni su imali svoje šanse, ali mi smo takođe imali šanse. Kao što je trener rekao, moraš patiti da bi došao do finala", dodao je talentovani štoper. 

Na kraju je rekao - u finalu idu na pobedu!

"Igraćemo protiv velikog tima, ali možemo da svakim. Viljareal će kao klub i grad biti predstavnik Španije i najsvetlija tačka španskog fudbala!", rekao je uz suze Pau Tores!

Tagovi