ČUVENI SKUTER

HULIGANI ZAPALILI VESPU I BACILI JE SA TRIBINE: 20 godina od HORORA u Italiji, ostala i dalje misterija! (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Incident navijača "nerazura" koji se pamti i danas.

Izvor: Youtube/SGTVHD STENECHANNEL/printscreen

Inter je prije nekoliko dana osvojio šampionsku titulu u Italiji, ali prije 20 godina situacija je bila potpuno drugačija, sezona 2000/01 ostala je upamćena kao jedna od slabijih.

Izgubili su još u kvalifikacijama za Ligu šampiona, gradski rival Milan ih je razbio 6:0, iza šampiona Rome ostali su daleko čak 24 boda, a navijači su svoj bijes iskalili na "San Siru". Na današnji dan protiv Atalante viđen je jedan od bizarnijih događaja na tribinama u Italiji.

Shvatili su igrači Intera upozorenje navijača i pobijedili 3:0 golovima Vijerija i Rekobe, ali to nije bilo dovoljno ultrasima koji su napravili performans na "San Siru".

"Curva Nord" unijela je SKUTER na tribine i ne samo to - odlučili su da ga zapale!


Sreća da u njemu nije bilo benzina pošto bi došlo do ogromne eksplozije, međutim "genijalni" navijači Intera su bacili skuter sa tribine, odskočio je nekoliko puta od sjedišta i umalo povrijedio gledaoce koji su se nalazili na tom dijelu stadiona.

Policija je srećom intervenisala i spriječila da skuter ponovo bace sa tribine, a zanimljivo je kako je Vespa uopšte dospjela na stadion pored kontrole?

Zapaljena vespa (sport)
Izvor: YouTube/SGTVHD STENECHANNEL

Jedna teorija kaže da je navijač Atalante uspio da unese skuter dok su trajali neredi policije i huligana, druga kaže da su ga unijeli noć ranije, a treća da su uspjeli da otmu skuter vođi navijača kluba iz Bergama i da su ga zato i zapalili.

Zbog svega ovoga uhapšena su četvorica navijača kojima je doživotno zabranjen ulazak na stadione, a Inter je kažnjen sa dva meča bez publike.

Tagovi