Spektakl!

ŠAMPIONSKA TRKA NIJE MOGLA DA BUDE LUĐA: Preokret, crveni kartoni i dva ispadanja na istom meču!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Derbi je opravdao očekivanja.

Izvor: Profimedia

Zanimljiv fudbal igrao se u Francuskoj ove sezone. Sve do prethodnog kola o tituli su maštala četiri tima, ali sada je knjiga spala na dva slova. Lil i PSŽ moraće da se izbore za trofej, pošto je Olimpik Lion na gostovanju u Kneževini savladao Monako!

Bilo je 3:2 za goste, a pobedonosni gol postignut je u poslednjim seкundama regularnog dela utakmice. Bio je to gol koji je izazvao suze radosnice kod predsednika Liona!

Monako - Olimpik Lion 2:3 (1:0)

Da stvari budu još luđe, Lion je do pobede stigao sa igračem manje, a situacija na terenu eskalirala je u samom finišu. Tada su podeljena još tri crvena kartona, pa će ove ekipe u narednoj rundi biti silno oslabljene. Ali, tada će rezultatski značaj biti daleko manji nego večeras.

Katastrofalno se branio Lion, pa je odmah nakon primljenog gola (25. minut) Rudi Garsija izveo Dejsona Denajera koji je bio ''krivac'' za pogodak. Problemi nisu tu prestali, Olimpik nije bio na potrebnom nivou ni po povratku sa pauze, a proigrali su na isteku sata igre.

Pogodio je Memfis Depaj, kasnije je Marselo doneo preokret, ali je penal u 86. minutu u gol pretvorio Ben Jeder. I tada je delovalo da će bodovi biti podeljeni. 

Lion, koji je i drugi gol na meču dao sa igračem manje, nije prestao da igra. Matis Čerki doneo je novu prednost i pobedu koja otvara borbu za treće mesto na tabeli, ali ruši šampionske nade Kneževa.

Ekipe Monaka i Olimpika iz Liona sada zaostaju pet odnosno šest bodova za Lilom i praktično su ispali iz šampionske trke! O trofeju će odlučivati pomenuti Lil i PSŽ, koji je na početku sezone bio ubedljivo najveći favorit za trofej.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi