Urniše ih!

DŽERARD GAZI SELTIK GDE GOD GA VIDI: Uzeo im titulu, sad ih ponižava - Rendžers dugo nije bio ovako silan!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Još jedna ubedljiva pobeda protiv najvećeg rivala...

Izvor: Profimedia

Do ove sezone to je bilo gotovo nezamislivo, ali ekipa Rendžersa je ubedljivo dominantna u Škotskoj. Još jedan veliki trijumf u gradskom derbiju predtavlja pravo poniženje za Seltik koji cele sezone ne može da se sastavi.

U 36. kolu prvenstva Rendžers je na svom stadionu bio bolji i pobedio 4:1!

Rendžers - Seltik 4:1 (2:1)

Čak i pored dobijenog crvenog kartona u ranoj fazi meča, a isključen je defanzivni vezni Mekgregor u 26. minutu, Kelti su se dobro držali. Mnogo bolje u nekim prethodnim susretima ove sezone, kada su imali ravnopravan broj igrača.

Do crvenog kartona bilo je 1:0 pogotkom Kemara Rufa, izjednačio je u 30. Eduar, a fantastični Morelos doneo je prednost ekipi Stivena Džerarda pred odlazak na odmor. I ne samo prednost, bila su to i krila za bolju partiju.

Rezultatska prednost, brojčana prednost i velika bodovna razlika na tabeli dozvolili su Rendžersu da se rastrči u nastavku meča. Ruf je pogodio još jednom, a iskusni Džermejn Defo kog se sećate iz engleske Premije rlige u nadoknadi postavio konačnih 4:1.

Bio je ovo peti međusobni duel u sezoni timova iz Glazgova. Najveći derbi Škotske dočekao je ono što godinama nije bilo zamislivo, Seltik nema nijednu pobedu nad najvećim rivalom u sezoni. Stiven Džerard je četiri puta vodio svoju ekipu do pobede (tri u prvenstvu, jedna u kupu), uz jedan prvenstveni remi na terenu zeleno-belih.

Ekipa Rendžersa davno je obezbedila titulu, a nakon 36 mečeva u prvenstvu ima čak 96 bodova. Ove sezone nisu upisali nijedan prvenstveni poraz, a imaju samo šest nerešenih utakmice. Seltik je na drugoj poziciji, ali čak 23 koraka iza...