Fudbal

FENOMENALAN PREOKRET JUNAJTEDA, BITAN GOL U GOSTIMA ZA "TOBDŽIJE"

Autor Jovana Raičević

Mančester Junajted je sjajnom igrom u drugom poluvremenu najprije slomio otpor Rome, a potom i do vrha napunio mrežu pomenutog rivala, dok je Arsenal izgubio od Viljarela u gostima rezultatom 2:1, koji im daje za pravo da se nadaju prolasku dalje.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Jon Super

Odličan fudbal se igrao večeras u polufinalima Lige Evrope, viđeno je čak 11 golova na 2 meča, a posebno će se pamtiti goleada na "Teatru snova", gdje je Junajted sa čak 6:2 savladao "Vučicu" i tako širom otvorio vrata finala.

Počelo je odlično za domaćine, posliije uvodne inicijative "crvene đavole" u vođstvo dovodi, ko drugi nego Bruno Fernandeš, na asistenciju večeras nevjerovatnog Kavanija.

Međutim, Rimljani uspjevaju da preokrenu već u prvom poluvremenu, golovima Pelgrinija (sa bijele tačke) i svog kapitena, Edina Džeka, kojem je ovo bio čak sedmi gol u karijeri na "Old Trafordu".

U drugom poluvremenu, kao da je i druga ekipa izašla na teren, preokret u režiji Bruna i Kavanija, kompletirali su Pogba i Grinvud, prelijepim golovima, kojiima su, čini se otklonili i sve dileme oko prvog finaliste.

Dodatni hendikep za Paula Fonseku bile su i povrede njegovih igrača-u ionako deseetkovanom timu, morao je izvršiti tri promjene već u prvom dijelu igre.

Nešto manje atraktivan fudbal viđen je u Španiji, gdje su oba tima završila meč sa desetoricom.

"Žuta podmornica"  je igrala bolje, dominaciju u polju konkretizovala 2 puta (Trigeros u petom, i Albiol u 29. minutu), od 57. imala i igrača više, i taman kada se činilo da se nazire i krajnji ishod ovog dvomeča, strijelac prvog gola svojom nesmotrenošću (naivno skrivljen penal koji je u gol pretvorio Pepe) vraća protivnike u igru. Nakon Sebaljosa, drugi žuti karton dobio je i Kapu, pa je Viljareal do kraja morao da strijepi i za minimalnu pobjedu.

Uzimajući sve okolnosti u obzir(povrede glavnih igrača, rezultat 2:0 uz situaciju 11 na 10), Arsenal može biti zadovoljnjiji, i stiče se utisak da će sa više optimizma ući u meč na Emirejtsu.

Oba revanša su na programu za nedelju dana, u istom terminu.