LUDILO

PUČE "BOMBA"! BAJERN OBJAVIO ISTORIJSKI POSAO: Stiže trener s 33 godine, Bavarci plaćaju rekordno obeštećenje!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Praktično je nezabilježeno da je neki klub izdvojio ovoliko novca za dovođenje trenera iz drugog kluba.

Izvor: Profimedia

Sada je zvanično, i njemački velikan je potvrdio.

Julijan Nagelsman postaće novi trener Bajern Minhena od ovog ljeta u istorijskom transferu!

Bajern je potvrdio pisanja od prethodnih nekoliko dana da će mladi Nagelsman po završetku sezone napustiti klupu Lajpciga i sjesti na onu u Minhenu.

Nagelsman će tako zameniti Hansija Flika, koji je tražio da napusti klub poslije sukoba sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

Ipak, ovaj prelazak Nagelsmana u Bajern je istorijski, jer će podrazumijevati i rekordno plaćanje obeštećenja nekog kluba kada su u pitanju treneri.

Bajern će Lajpcig uplatiti odštetu 15.000.000 eura, koja bi mogla da pređe i preko 20.000.000 evra ukoliko, kao što se očekuje, bude osvajao titule sa Bavarcima.

Takođe, Nagelsman će praktično uoči svog 34. rođendana preuzeti Bajern, što je izuzetno redak slučaj u trenerskom svijetu, imajući u vidu da je Njemac profesionalnu trenersku karijeru započeo u Hofenhajmu kada mu je bilo tek 28 godina.

Nagelsman je potpisao petogodišnji ugovor s Bajernom, do leta 2026. godine, pa će tako na "Alijanc areni" raditi momak kojeg su godinama svi već vidjeli kao budućeg trenera Bajerna.

Bilo je samo pitanje kada će se to desiti...

Tagovi