Razočaran

VODITE KLUB KAO FIRMU, NEMATE POJMA O FUDBALU: Anri je rekao ono što svi mislimo, žestoko isprozivao vlasnike Arsenala!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Ne veruje sopstvenim očima.

Izvor: Profimedia

Arsenal je već bio određen kao siguran učesnik Superlige Evrope.

Ipak, takmičenje "ultrabogatih" klubova Starog kontinenta doživelo je krah kada se uz Arsenal još pet engleskih klubova odlučio na povlačenje iz projekta.

Navijači "tobdžija" su to znali da proslave, a glas protiv ovakvog vida takmičenja digao je i najbolji strelac Arsenala u istoriji legendarni Francuz Tjeri Anri.

Proslavljeni francuski internacionalac legenda je londonskog kluba, u koji je stigao 1999. godine i u prvom mandatu ostao do 2007. godine.

U tom periodu postigao je čak 226 golova, kojima je dodao još dva u drugom mandatu – u sezoni 2011-12, kada je stigao na pozajmicu iz Njujork Red Bulsa.

"Više ne prepoznajem svoj klub", kategorično je rekao Anri u razgovoru za britanski "Telegraf". 

On je bio jako ljut na Stena Krenkea i ostatak milionera koji vode klub, ističući kako oni suštinski ne razumeju fudbal. 

"Sve ovo što se dogodilo proteklih dana, uz priču oko Arsenala i priključenja zatvorenoj ligi, za mene nema smisla. Rukovodstvo upravlja klubom kao kompanijom. Moguće da se radi o manjku razmevanja istinskih fudbalskih vrijednosti, možda je novac isuviše privlačan. Međutim, šta god da je u pitanju, pogrešno je. Bio sam šokiran kao i svi i nisam mogao da vjerujem u kojem smeru ide ta cela priča. Nisam o tome ranije pričao, ali posle svega što se izdešavalo, razumem navijače. Ponosan sam na njihovu reakciju, ne samo navijača Arsenala, već svih navijača širom planete. Njihova reakcija je pobjeda fudbala kao igre", jasan je Anri.

U projekat Superlige, inače, još uvijek vjeruju još samo tri kluba (Real Madrid, Barselona i Juventus), kojima je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin zapretio oštrim sankcijama.

Tagovi