Baš loše...

NJEMAČKA NIJE DOBILA ŠAMPIONA, BAJERN IZGUBIO POSLE DVA MJESECA: Levandovski pogodio 36. put u Bundesligi!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Jedna pobjeda dijeli Bavarce od nove, jubilarne 30. titule u Bundesligi - danas nije bio taj dan.

Izvor: Tanjug/Tom Weller/dpa via AP

Bajern Minhen imao je danas priliku da osvoji devetu uzastopnu, a ukupno jubilarnu 30. titulu u Bundesligi, ali su Bavarci u duelu sa Majncom potpuno razočarali.  Moraće još malo da sačekaju na popularnu "salataru".

Neprepoznatljiv je bio tim Hansija Flika, praktično da nije stvorio niti jednu ozbiljnu šansu do samog finiša, što je domaćin kaznio i golovima Jonatana Burkarta i Robina Kvazona još u prvom poluvremenu poveo 2:0, da bi tek u nadoknadi Robert Levandovski uspio da smanji na 2:1.

MAJNC - BAJERN MINHEN 2:1 (2:0)

Već u trećem minutu zatresla se mreža Manuela Nojera, očekivala se tada reakcija gostiju, ali u ovom duelu nisu ličili na sebe. Kazna je stigla pred kraj prvog poluvremena, kada je Šveđanin osigurao nedostižnu prednost svom timu. Bio je ovo prvi prvenstveni poraz Bavaraca nakon više od dva mjeseca.

Nije bilo dovoljno ni što je Robert Lvendovski stigao do svog 36. gola u sezoni, pa sada na vrhu liste strijelaca ima 11 pogodaka od najbližeg pratioca, pre zvijezde Borusije iz Dortmunda.

Erling Holand postigao je danas 24. i 25. ovosezonski gol, čime je na drugom mjestu prestigao Andrea Silvom iz Ajntrahta.

Izvor: Tanjug/Swen Pfoertner/dpa via AP

Borusija je slavila kao gost u Volfsburgu i zadržala nadu da može izboriti plasman u Ligu šampiona. Doduše, moraće ''Milioneri'' da se nadaju pobjedi Bajera iz Leverkuzena u večerašnjem meču protiv Ajntrahta, jer im je tim iz Frankfurta najveći konkurent.

Holand je u ranoj fazi meča postigao prvi gol, a iako je od 59. minuta igrala bez isključenog Džada Belingema, Borusija je stigla i do drugog gola. Ponovo je Norvežanin bio strijelac, u 68. minutu za 0:2.

Union Berlin bio je siguran protiv Verdera 3:1, a het-trik u drugom poluvremenu, za samo 17 minuta, postigao je Finac Joel Pohjanpalo.

BUNDESLIGA - 31. KOLO:

Majnc - Bajern Minhen 2:1 (1:0)
/Burkart 3, Kvazon 37 - Levandovski 90+5/

Union Berlin - Verder 3:1 (0:0)
/Pohjanpalo 51, 53, 68 - Gebre Selasije 82/

Frajburg - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Grifo 81 pen - Kramarić 40/

Volfsburg - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Holand 12, 68/

Bajer Leverkuzen - Ajntraht (18.30)

Odigrano u petak:

Augzburg - Keln 2:3 (0:3)
/Gumni 54, Vargas 62 - Duda 8, 33, Kajnc 23/

U nedjelju:

RB Lajpcig - Štutgart (15.30)
Borusija Menhengladbah - Arminija (18.00)

U srijedu:

Šalke - Herta (18.00)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt