Nema predaje!

SUPERLIGA POČINJE USKORO, PRITISCI UEFA NISU USPJELI: Florentino Perez napao Čeferina, ne planira da odustane!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Nema odustajanja od ideje Superlige Evrope, bar tako kaže Florentino Perez.

Izvor: Profimedia

Florentino Perez je uz Andreu Anjelija glavni zagovornik Superlige, a on i dalje ne odustaje od tog svog projekta. 

Tvorac "galaktikosa" poznat po kupovanju nevjerovatno skupih pojačanja jednostavno na sve načine želi da osigura još novca za svoj klub, a u tome ga neće sprečiti ni UEFA.

On je u velikom intervjuu za španski "As" otkrio da je sve vrijeme pod pritiskom Aleksandra Čeferina i UEFA, a naglasio je da su privilegovane strukture evropske kuće fudbala stopirale ideju Superlige. 

"Ne zato što i da je bilo urađeno na drugi način privilegovani bi učinili isto. Već u januaru je predsjednik UEFA prijtio zbog Superlige. Mi smo željeli o tome da razgovaramo sa UEFA, a oni nam nisu dali vremena. Orkestrirali su i izmanipulisali situaciju tako da ja to nikada ranije nisam vidio. Kada smo objavili ideju o Superligi, predsednik UEFA je nastavio sa prijetnjama.", naglasio je Perez. 

Predočeno mu je da mnogi smatraju da je to zatvorena liga koja vodi ka uništenju nacionalnih prvenstava, što je Perez jasno porekao. 

"Obe stvari su netačne i manipuliše se. Niti je liga ekskluzivna niti je protiv domaćih liga. To je projekat koji želi da pomogne fudbalu da izađe iz krize. Fudbal je duboko pogođen, ekonomija tone i moramo da se prilagodimo vremenu u kome žvimo. A mislim da reforma UEFA ne rešava problem", naglasio je on i onda najavio da će Superlige i pored svih pritisaka ipak biti! 

Po njegovim riječima svi klubovi su potpisali ugovore koji ih obavezuju. 

"Klubovi su potpisali obavezujući sporazum i ne mogu da napuste Superligu. Neki su morali da se povuku zbog pritiska, ali ovaj projekat će se, na ovaj ili onaj način vrlo brzo desiti", dodao je Perez.