MANJE KLUBOVA U LIGI!

REVOLUCIJA! ENGLEZI SPREMAJU SUPERLIGU VELIKE BRITANIJE? Klubovi žele Rendžers i Seltik u Premijer ligi!

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Navodi se čak i da bi takva Premijer liga mogla da bude smanjena na 18 timova.

Izvor: Profimedia

Zvuči neverovatno, ali posle samo par dana od propasti ideje o Superligi Evrope, sada se ponovo govori o promenama takmičenja u evropskom fudbalu.

I to Premijer ligi Engleske, ni manje ni više!

Zvuči možda malo senzacionalistički, ali britanski "San" tvrdi da su engleski klubovi spremni da na svaki mogući način pojačaju svoje prihode, a jedna od ideja je i - jačanje Premijer lige.

Naime, najbogatiji klubovi u Engleskoj navodno su željni da u Premijer ligi ubuduće vide i Seltik i Rendžers, dva najveća škotska kluba!

Samo nekoliko dana nakon što su Arsenal, Liverpul, Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti i Čelsi zbog besa navijača morali da odustanu od Superlige Evrope, sada se pojavljuje vest koja bi razbesnela navijače u Škotskoj.

Navodno bi Seltik i Rendžers mogli da dobiju mesto u novoj, reformisanoj Premijer ligi i to u projektu koji bi bio podržan od strane FIFA, UEFA, pa čak i britanskih vlasti.

"Old Firm" bi se tako preselio u engleski fudbal, svi bi imali više finansijske koristi, a čak bi i Premijer liga mogla da bude smanjena na 18 timova, što i nije tako nerealno, imajući u vidu da će od 2024. Liga šampiona zauzimati još četiri nova termina u ionako previše zgusnutom kalendaru.

Ipak, poznajući britansku lojalnost tradiciji i značaju Seltika i Rendžersa za škotski fudbal, ovako nešto se čini malo verovatnim...

Tagovi