Fudbal

ZETA POBIJEDILA BUDUĆNOST U PRVOM MEČU POLUFINALA KUPA CRNE GORE: DOMAĆINI PREOKRENULI I SAVLADALI PODGORIČANE

Autor Jovana Raičević

Fudbaleri Zete pobijedili su danas u Golubovcima ekipu Budućnosti 2:1, u prvoj utakmici polufinala Kupa Crne Gore.

Izvor: MONDO

Budućnost je povela golom Lazara Mjovića u petom minutu. Izjednačio je Mijat Lambulić u 19, a pobjedu domaćem timu donio je Vasko Kalezić u 39. minutu.

U drugom polufinalnom duelu, u 19 sati i 3o minuta, Iskra i Dečić sastaće se u Danilovgradu. Revanš mečevi na programu su 5. maja u Podgorici i Tuzima.

Finale Kupa Crne Gore biće odigrano 1. juna.

Sasvim zaslužena pobjeda Golubovčana, koja je stigla preokretom u prvom poluvremenu - na rani gol napadača gostiju Lazara Mijovića (5. minut) odgovorili su Matija Lambulić u 19. i Vasko Kalezić u 40. minutu.

Domaći su imali veći motiv, pokazali su veću želju za pobjedom, utisak je da su utrošili više energije od Budućnosti i, po zrelim šansama - mogli su čak i ubjedljivije da slave.

Nakon matematičke ovjere titule, s druge strane, Budućnost je očigledno u padu forme. Izabranici Mladena Milinkovića moraće pod hitno da se probude, jer je dupla kruna - prva u istoriji, velika želja svih u podgoričkom klubu.

Ipak, želja fudbalera Zete da svom timu donesu prvi plasman u finale Kupa u samostalnoj Crnoj Gori, te dođu na korak od plasmana u Evropu, očigledno je bila jača.