ovo boli

NEMAJU SRBIJA I RUMUNIJA PARE DA IGRAJU FUDBAL S NAMA: Šokantne riječi idejnog vođe Superlige posebno peku

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Mi smo za njih boranija, nemaju osnovnog poštovanja za fudbal i navijače

Izvor: Profimedia

Predsjednik Juventusa Andrea Anjeli debelo je promašio u procjeni, kako Superlige, tako i ekskluzivnog intervjua.

Nakon što je otkrio da je od fudbala htio da pravi video-igre, sada je otkrio još jednu veliku istinu koju znaju svi, a koju niko neće da prizna: nemamo mi ovdje para da igramo vrhunski fudbal.

Konkretno, Srbija, Beograd i ostatak Evrope koji ne spada u najbogatije zemlje. I to Anjeli otvoreno kaže i nadovezuje se na izjavu Aleksandra Čeferina o tome šta bi bilo da je Superliga osnovana prije 30-40 godina.

"Na samom početku su pobjeđivali veliki klubovi, od Bukurešta do Beograda, jer su imali velike stadione i prodavali su mnogo karata. Onda su došla televizijska prava i tada su se istakle pojedine zemlje: Engleska, Francuska, Nemačka, Španija i Italija. Svi ostali, od Holandije do Srbije – nestali su. Ne zato što nisu bili dostojni, već zato što nisu pripadali zemljama sa dovoljnim BDP-om da bi se garantovala značajna televizijska prava", rekao je Anjeli.

Sve jasno kao dan, svi smo to znali, ali je osvježenje da se to čuje ovako otvoreno i ogoljeno. Predsjednik Juventusa nastavio je da objašnjava kako je posle nastala Superliga i zašto.

"Sljedeća tranzicija su globalni brendovi: oni mogu da garantuju dovoljno prihoda da se cijela fudbalska piramida vrati u stanje rasta. To je razlog za osnivanje Superlige", objasnio je on.

Njegove riječi vezane za Srbiju i Rumuniju su, naravno, tužna istina, ali opet peče arogancija i odsustvo poštovanja prema navijačima i fudbalskoj igri na ovim prostorima.