potresi

SAD SE I LIVERPUL KOLEBA? HITNO SAZVAN SASTANAK SVIH KAPITENA: Niko nije očekivao ovoliki GNEV, igrači se organizuju

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Ni igrači nisu srećni, sprema se zajednički odgovor

Izvor: Profimedia

Bura oko Superlige Evrope se neće skoro smirti, situacija je vrlo živa, svakodnevno stižu nove informacije, niko nije siguran šta se dešava i šta će se desiti.

Većinu ove nove lige čini šest klubova iz Premijer lige, takozvana "velika šestorka": duo iz Mančestera, Liverpul, Čelsi, Totenhem i Arsenal. Ostatak lige apsolutno nije uz njih.

Ali, daleko od toga da su svi jedinstveni. Prvo su se pojavile vesti da Mančester siti i Čelsi oklevaju, da ih je pogodio bes navijača, potom je Gvardiola javno osuo paljbu po Superligi, a sada stižu vesti i da u Liverpulu nisu najsrećniji.

Kako piše Dejli mejl, kapiten Liverpula Džordan Henderson sazvao je sastanak svih kapitena Premijer lige, da ugovore kako će da reaguju na ove vesti, koje zaista iz temelja menjaju prirodu fudbala.

Kapiten Liverpula ima 30 godina i uživa ugled figure od poverenja, koju poštuju ostali igrači.

U isto vreme, Bild piše da Liverpul "sve više sumnja" u projekat Superlige, suočen sa besom i ogorčenjem navijača posle objave.

Sastanak kapitena će biti značajan jer će na njemu učestvovati i predstavnici klubova koji neće da se otcepljuju sa predstavnicima onih koji hoće.

Henderson je reprezentativac Engleske, a on je predvodio igrače i prošle godine, kada je izbila kriza u Nacionalnom zdravstvenom centru po izbijanju pandemije. On je tada nadgledao stvaranje fonda koji bi trebalo da okupi milione funti za tu nacionalnu službu.

Igrači bi ovde trebalo da se dogovore o načinu na koji će nastaviti dalje, pogotovo pred naredni vikend, kada će svi biti pod lupom.

Podsećamo da su igrači Mančester junajteda u ponedeljak imali vanredni sastanak sa izvršnim potpredsednikom Edom Vudvordom. Njih je vodio kapiten Hari Megvajer, a svi su bili nezadovoljni jer su vesti saznali iz medija, a uprava je ostavila tim i trenera Ole Gunara Solskjera da sami izađu pred medije posle pobede nad Barnlijem 3:1.