sjajno!

POTPUNA LUDNICA I SPEKTAKL U RIMU! Osam golova, tri penala, dva autogola, VAR, SMS, teško je nabrojati šta se sve desilo

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Delovalo je da Lacio ima meč u džepu, ali onda je krenula magija "veštica"

Izvor: Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Kakav spektakl, SPEKTAKL na Olimpiku! Osam golova, jedan nepriznat zbog VAR-a, dva autogola, tri penala od čega su dva iskorišćena i na kraju peta uzastopna pobeda Lacija u duelu rođene braće!

Lacio - Benevento 5:3 (3:1)

Tim Simonea Inzagija bio je bolji od ekipe njegovog starijeg brata Filipa, a u ovoj utakmici smo mogli da vidimo bukvalno svašta, uključujući i sjajnu asistenciju Sergeja Milinković-Savića, koji je "probudio" Ćira Imobilea.

Atalanta je u isto vreme pobedila Juventus 1:0, tako da sada Lacio ima priliku da se bori za Ligu šampiona. Biće zanimljivo.

Što se tiče "ludnice" na Olimpiku, nije Lacio uopšte bio toliko dominantan: od pet njegovih golova, dva su bila autogol, jedan deo defanzivca, a drugi golmana Beneventa.

Nije to bilo jedino što se dešavalo. Imobile je posle više od dva meseca postigao gol i to na asistenciju SMS-a, koji je iz prve "potkačio" loptu koja je prevarila odbranu "veštica", a napadač Lacija je odlično reagovao i na kraju postigao gol posle koga mu je sigurno laknulo.

Kada je Hoakin Korea u 36. minutu dao gol iz penala, izgledalo je da će Lacio do lake pobede, ali je Marko Sau smanjio prednost Rimljana u završnici prvog poluvremena.

Na početku drugog, Lorenco Montipo je napravio veliku grešku, poslao je loptu u svoju mrežu za 4:1, da bi samo pet minuta kasnije dosuđen penal, ali je Imobile propustio priliku da postigne peti gol za Lacio.

I onda kreće ludnica.

Prvo je Nikolas Viola u 62. minutu iz penala smanjio prednost, a onda je Đanluka Lapadula maltene odmah potom postigao još jedan gol! Ipak, VAR je reagovao i pogodak nije priznat, tako da je ostalo 4:2.

Ipak, gosti su tada bili osokoljeni, a Kamil Glik je u 85. smanjio na 4:3, a u dramatičnoj završnici Imobile je ipak uspeo da se iskupi za promašeni penal i postigao je svoj drugi gol.

Serija A, 31. kolo:

Subota:

Krotone - Udineze 3:1
/Jankto 46, Gabijadini 73pen, Torzbi 82 - Lazović 13/

Krotone - Udineze 1:2
/Simi 68pen - De Paul 41, 74/

Sasuolo – Fiorentina 3:1
/Berardi 59 pen, 62 pen, Lopez 75 – Bonaventura 31/

Kaljari - Parma 4:3
/Pavoleti 39, Marin 66, Pereiro 90+1, Čeri 90+4 - Pecela 5, Kucka 31, Man 59/

Nedelja:

Milan – Đenova 2:1

Atalanta – Juventus 1:0
/Malinovski 88/

Lacio – Benevento 5:3
/Depaoli 10ag, Imobile 20, 90+6Korea 36 penal, Montipo 48ag – Sau 45, Viola 63, Glik 85/

Bolonja – Specija 4:1
/Orsolini 12, Berou 18, Svanberg 54, 60 – Ismajli 34/

Torino - Roma (18)

Napoli - Inter (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt

Tagovi