Strašne vesti

KAPITEN ARSENALA IMA SMRTONOSNU BOLEST: Iz bolnice gledao plasman u polufinale Lige Evrope!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Fudbaler još neko vrijeme neće na teren zbog malarije.

Izvor: Instagram/auba/printscreen

Dok je njegov tim u Pragu igrao protiv Slavije i izborio prolaz u polufinale Lige Evrope, Pjer-Emerik Obamejng bolovao je u postelji. Kapiten londonskog tima oporavlja se od strašne bolesti koju je dobio tokom boravka u Africi.

Na prethodnom okupljanju reprezentacije Gabona, sa kog je u Crvenu zvezdu kasnio Gelor Kanga, Obamejng je dobio malariju!

Informacije o smrtonosnoj bolesti koje su se brzo proširile svijetom potvrdio je i sam fudbaler. On je uz selfi iz bolničke sobe objasnio situaciju u kojoj se nalazi i pružio podršku ekipi.

''Pozdrav, ljudi. Hvala na svim porukama i pozivima. Nažalost, zaražen sam malarijom dok sam bio na reprezentativnoj pauzi prije nekoliko nedjelja. Već nekoliko dana sam u bolnici, ali osjećam se bolje svakim novim danom. Zahvaljujem sjajnim doktorima koji su tako brzo otkrili virus i počeli sa liječenjem'', napisao je Gabonac.

Napadač koji je kapiten Arsenala već nekoliko nedjelja ne igra za engleski tim, pa su po Britaniji počele da kruže svakakve glasine.

Izvor: CATHERINE IVILL/GETTY IMAGES EUROPE

''Nisam bio sav svoj u posljednje vreme, ali vratiću se jači što brže budem mogao. Sada se spremam da gledam momke u velikoj utakmici za nas. Idemo, Arsenal'', objasnio je bivši igač Borusije iz Dortmunda.

O smrtonosnoj bolesti protiv koje se koje bori fudbaler Arsenala kasno noćas, nakon pobjede u Pragu, govorio je i Mikel Arteta.

''Maloprije smo pričali sa njim. Kod kuće je. Bio je dva dana u bolnici kako bi dobio pravu terapiju, a sada se osjeća bolje. Trebaće mu vremena da se oporavi. Osećao se malaksalo pred meč sa Šefild junajtedom, ali niko nije mogao da zamisli da je malarija u pitanju'', rekao je španski trener.

Pjer-Emerik Obamejang odigrao je samo 12 minuta u prvom meču Arsenala i Slavije iz Praga, a zatim se požalio na umor. Zbog njega propustio je utakmicu protiv Šefilda u Premijer ligi i revanš u Ligi Evrope, a propustiće i nekoliko narednih mečeva ''Tobdžija''.

Malarija je smrtonosna bolest koju prenosi jedna vrsta tropskog komarca. Tokom godine se u svetu zarazi oko 300 miliona ljudi, a preko 400.000 premine. Gotovo 95% zaraženih malarijom živi u Africi.

Tagovi