Pričaće se

ENGLEZI DOMINANTNI, DINAMO BEZ ŠANSI, ROMA IZBACILA AJAKS!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Još jedna noć najelitnijeg evropskog fudbala je za nama, a derbi večeri na Olimpiku završen je bez pobjednika, rezultatom 1:1, koji je odveo Romu u polufinale. gdje će igrati sa Mančester Junajtedom.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Ekipa Rome igraće u polufinalu Lige Evrope nakon što je uspjela da odoli napadima Ajaksa. Gol za prolaz u narednu fazu postigao je Dušan Tadić, ali je taj pogodak poništen zbog faula u izgradnji napada.

Bosanski dijamant, Edin Džeko poravnao je na 1:1 i tako u potpunosti sačuvao prednost koju su Italijani donijeli sa meča u Amsterdamu prethodne nedelje.

Engleski timovi nisu imali problema u revanšima, Junajted je ponovo slavio sa 2:0, Špance je načeo Edinson Kavani, dok je Arsenal na papiru imao teži posao u revanšu.

Međutim, "tobdžije" su opravdale ulogu favorita, iako oslabljeni neigranjem ponajboljeg igrača ( Obamejang zaražen malarijom) slavili u Pragu sa čak 4:0!

Iznenađenja nije bilo ni na "Keramici" Viljareal je pokazao da je trenutno kvalitetnija ekipa od zagrebačkog Dinama, te sa dvije pobjede zasluženo otišao na megdan ekipi iz crvenog dijela Londona.

Nastup u Ligi Evrope Dinamo je završio počasnim golom, a strijelac je bio čovjek koji ih je i doveo u poziciju da se bore za 1/2 finale- Mislav Oršić.

Rezultati revanš mečeva četvrtfinala:

Roma - Ajaks 1:1 (0:0)
/Džeko 72 - Brobi 49/

Mančester junajted - Gradana 2:0 (1:0)
/Kavani 6, Valjeho 90 ag/

Slavija Prag - Arsenal 0:4 (0:3)
/Pepe 18, Lakazet 21 p, 77, Saka 24/

Viljareal - Dinamo Zagreb 2:1 (2:0)
/Alkaser 36, Moreno 43 - Oršić 74/

Parovi polufinala:

Mančester junajted - Roma

Viljareal - Arsenal