Fudbal

DA NISMO DOBILI DERBI, DA LI BI SVE PALO U VODU? Stanković otvoreno o planovima – da sjednemo i pričamo šta i kako!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

"To je jedna od najbitnijih pobjeda u mojoj trenerskoj karijeri"

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je zadovoljna ostavila za sobom "vječiti" derbi i sada se potpuno mirna priprema za ono što slijedi - gostovanje Javoru u Ivanjici u nedelju od 15 časova.

Očekivano, na "Marakani" još sabiraju utiske iz pobjede protiv Partizana, pa je trener crveno-bijelih Dejan Stanković u izjavi za klupski sajt još jednom čestitao svom timu dobar nastup i trijumf.

"Kad bude došlo do sledećeg derbija onda ćemo ga spremati, sigurno da je lijepo pobijediti u vječitom derbiju, igrali smo protiv ekipe koja je bila u izvanrednoj formi zadnja dva mjeseca, igrala dobar fudbal, davala dosta golova, mnogo su ozbiljno izgledali. Kada završimo utakmicu bez primljenog gola od takve ekipe jedino što mogu da uradim je da čestitam mojim momcima, jer su oni imali zaista izvanredne brojke i odlično su izgedali na terenu poslednjih mjeseci. Sigurno da pobjeda u derbiju donosi jedan pečat ozbiljnog rada, ozbiljnog odnosa momaka prema dresu i utakmicama. Kao što sam rekao oni su zaslužili pobjedu i tako je na kraju i ispalo dobro za sve nas".

Stanković je naglasio koliko taj trijumf znači njemu lično.

"Jedna od najbitnijih pobjeda u mojoj trenerskoj karijeri je svakako ova u derbiju, jer je derbi derbi i derbi je istorija fudbala. Uradili smo dosta dobar posao i prije derbija, mnogo veliki posao i onda računaš da nismo dobili derbi da li bi to sve palo u vodu, a uradili smo ga mnogo dobro. Još više je dobilo na važnosti posle ovog derbija i to sve što smo uradili u Evropi i prvenstvu, sa derbijem smo dobili jedan mir, potvrdu izvanrednog rada, odnosa prema klubu, tako da je derbi donio dosta toga dobrog".

Šef stručnog štaba Zvezde odgovorio je i na pitanje da li se već razmišlja o kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Naravno, to je cilj, to mora da bude realan cilj. Sigurno da treba da sjednemo i pričamo šta ćemo i kako ćemo da radimo kada se prvenstvo završi, ali ne prije toga. Imamo jasne ciljeve ove godine, a to je dupla kruna i dobar završetak prvenstva. Međutim već sad polako imamo u glavi šta ćemo i kako ćemo, jedan realan put i napredak ove Crvene zvezde bi bio napad na grupnu fazu Lige šampiona" – poručio je Stanković.

Zvezdin trener iskreno je odgovorio i na pitanje da li bi više volio da njegov tim do kraja da 100 golova (trenutno je na 83) ili da do kraja ostane neporažena.

"Više bih volio da osvojimo titulu bez poraza nego da postignemo sto golova", dodao je trener crveno-bijelih.