Velika utakmica

U ZAGREBU SE OPET PIŠE ISTORIJA: Dinamo igra za još jedno ČUDO u Evropi

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Novi spektakl na "Maksimiru"

Izvor: Profimedia/Damir Krajac/CROPIX/SIPA

Pred Zagrebom je još jedna velika fudbalska noć.

Dinamo od 21 čas na svom stadionu "Maksimir" igra meč četvrtfinala Lige Evrope protiv Viljareala, dok je revanš zakazan za narednu nedelju.

Posle spektakularnog prolaska u dvomeču protiv Totenhema, Zagrepčani imaju šansu za još jedan istorijski rezultat, a na drugoj strani terena stajaće španski predstavnik koji je u sjajnoj formi.

"Žuta podmornica" pobijedila je u pet uzastopnih mečeva u poslednjih mjesec dana, čime je eliminisala Dinamo Kijev iz prethodne nokaut runde LE, a istovremeno i postala izjednačena na deobi od petog do sedmog mesta tabele Primere.

Jedan od igrača Viljareala je i bivši defanzivac Real Madrida, veteran Raul Albiol (35).

"Mi moramo da uđemo u ovu utakmicu kao i u prošle, protiv Salcburga i kijevskog Dinama. U tim utakmicama takođe smo igrali prvo u gostima i to hrabro, postizali smo golove i pobeđivali", rekao je Albiol u najavi meča, uz ocjenu da Dinamo igra veoma dobro u kontranapadima..

Takođe je rekao da je "glupost" da je Viljareal dobio lakog protivnika,

"Osim toga to je klub iz zemlje fudbalera sa velikim talentom, zemlje koja je svijetski viceprvak. Dinamo je klub sa puno internacionalaca. Zbog toga smatram da su šanse za prolaz podjednake, po 50 odsto", rekao je bivši reprezentativac Španije (56 utakmica).

On je posebno naglasio odlična Dinamova krila kao i kvalitet najisturenijeg centarfora Bruna Petkovića, za koga je rekao da zna da primi loptu i da je teško čuvati ga jer je visok.

"To su karakteristike koje je teško pokriti ako nisi koncentrisan i skroz u utakmici. Ne mogu navesti samo jednog igrača i zato što oni mijenjaju pozicije pa se mogu naći u duelu i sa drugim igračem. Dinamo je jako opasan i brz u napadu, uz to je motivisan do neba nakon pobjede nad Totenhemom", rekao je on.

"Maksimir" će ugostiti još jednog evropskog velikana, a ostaje žal što "modri" neće imati podršku sa tribina kakvu zaslužuju.