Telekom Prva crnogorska liga

BUDUĆNOST POBIJEDILA DEČIĆ, SUTJESKA PREUZELA DRUGO MJESTO

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Fudbaleri Budućnosti pobijedili su danas u Podgorici ekipu Dečića 2:0, u utakmici 28. kola Telekom Prve crnogorske lige.

Izvor: MONDO

Lider šampionata do 22. pobjede ove sezone došao je golovima Miomira Đuričkovića u 33. i Igora Ivanovića 89. minutu iz jedanaesterca. Poraz Dečiča iskoristila je Sutjeska, koja je pobjedom na gostovanju Petrovcu 3:1 preuzela drugo mjesto na tabeli.

Nikšićki tim do 12. pobjede ove sezone vodili su Božo Marković golom u 12. iz jedanaesterca, Milutin Osmajić u 18. i Igor Pajović u 79. minutu.

Jedini pogodak za domaći tim postigao je Zaim Divanović u 57. minutu. Petrovac je na začelju tabele, a protiv Sutjeske izgubio je 16. meč u dosadašnjem dijelu šampionata.

Pobjede su ostvarili i fudbaleri Rudara i Podgorice. Rudar je u Pljevljima savladao plavsko Jezero 4:2 i upisao 12. trijumf ove sezone.

Domaćin je slavio golovima Miloša Zečevića u 10. i 67. iz jedanaesteraca, Danina Talovića u 71. i Vuka Strikovića u 85. minutu. Strijelci za Jezero bili su Mamadu Mendi u 16. i Edis Redžepagić u 51. minutu.

Fudbaleri Podgorice pobijedili su na Starom aerodromu, gradskog rivala, ekipu OFK Titograda 1:0. Odlučujući pogodak postiogao je Marko Vukčević u 18. minutu.

Poslije prvog poluvremena, Zeta u Danilovgradu vodi protiv Iskre 1:0, pogotkom Vaska Kalezića u 17. minutu.