Strašno!

HOLAND JE PRVA ZVIJEZDA, A I SAIGRAČI SU MU ZVERI: Ovo je najbolji tim igrača do 20 godina!

Autor Draga Ivanović Izvor mondo.rs

Kakvih sve tu imena ima...

Izvor: Tanjug/AP Photo/Bernd Thissen/Pool

Budućnost svjetskog fudbala izgleda impresivno. Mnogi timovi interesuju se za Erlinga Holanda, Eduarda Kamavingu ili Veslija Fofanu, a neki igrači poput Rodriga, Fatija, Dejvisa ili Fodena već su na najvišem nivou.

IFFHS sastavio je listu od najboljih svjetskih igrača do 20 godina, a na njoj ima i nekoliko zanimljivih imena.

Tu je, recimo, Fil Foden, momak koji igra rijetko i gotovo da nema nikakvu ulogu u Gvardiolinom Sitiju. Građani igraju dosta dobro bez njega, a on najbolje partije pruža u dresu reprezentacije Engleske.

Sandro Tonali muči se ove sezone, njegova je forma u padu od kako se preselio u redove Milana, koji ga je prethodnog ljeta kupio od Breše. Od naslednika Andree Pirla, kako su ga prozvali, ove sezone vidjeli smo premalo.

Bekovi su, istina, svetska klasa. Bajernov Dejvis na jednom i Barseloninin Dest na drugoj strani predstavljaju Sjevernu Ameriku i stvarno igraju na vrhunskom nivou od kako su stigli u Evropu. Amerikanac je i Ričards, štoper kog je Bajern pozajmio Hofenhajmu, ali pitanje je da li je baš ovoliko dobar da bude u idealnom timu igrača do 20 godina.

Na golu je svijetu malo poznati Destanoglu koji brani mrežu Bešiktaša, dok su najpoznatija imena, naravno, u napadu. Krila su Fati iz Barselone i Rodrigo iz Reala, a prva zvijezda tima je Erling Braut Holand koji će narednog ljeta, ali i u godinama ispred zaludeti cijeli svijet!

Sastav tima:

Destanoglu (Bešiktaš) - Dest (Barselona), Fofana (Lester), Ričards (Hofenhajm), Dejvis (Bajern) - Tonali (Milan), Kamavinga (Ren), Foden (Mančester siti) - Rodrigo (Real Madrid), Fati (Barselona), Holand (Borusija Dortmund)