NE IDE IM

NI ZLATAN IBRAHIMOVIĆ VIŠE NE POMAŽE MILANU: "Rosoneri" se spasili u finišu, jedva do boda sa igračem više!

Autor Kristina Stevović Izvor mondo.rs

Proigrali tek posLe izjednačujućeg pogotka

Izvor: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Sigurnim korakom gase se Milanove nade o osvajanju titule, prve posle 2011. godine... Tim Stefana Piolija proigrao je protiv Sampdorije tek kad je u 87. minutu postigao izjednačujući gol i činjenica je da su se probudili - prekasno.

MILAN – SAMPDORIJA 1:1 (0:0)
/Hauge 87 - Kvaljarela 57/

Sada je situacija među "rosonerima" takva da više ni Zlatan Ibrahimović ne može da im pomogne i povede ih ka pobedi. A koliko je slab Milan bio govori da su tek poneki put uspevali da stave na muke golmana Sampdorije Emila Audera.

Poveli su gosti posle 12 minuta igre u nastavku, kada je Teo Ernandez je na poslednjoj trećini terena poklonio loptu napadaču Sampdorije. Kvaljarela je iskoristio šansu u kojoj se našao i lob-udarcem matirao Đanluiđija Donarumu, koji na "penalu" nije ni naslućivao takvu grešku saigrača iz defanzivne linije.

Sampdorija je čak imala i više šansi na ovom susretu, više puta su testirali Donarumu, ali su u 59. minutu ostali bez Adrijena Silve kada je ovaj dobio drugi žuti karton.

Ipak, Milan je uspeo da se spasi u finišu i to tamo gde se malo ko tome nadao. Mladi Norvežanin Jens Peter Hauge je pogodio za 1:1 u 87. minutu, a malo je nedostajalo da Milan stigne i do potpunog preokreta.

U trećem minutu nadoknade Frank Kesi, asistent kod gola Norvežanina, uzdrmao je stativu, pa je rezultat ostao 1:1.

Sve utakmice 29. kola Serije A igraju se u subotu zbog katoličkog Uskrsa.

Inter sada ima priliku da gostujućim trijumfom nad Bolonjom odmakne večitom rivalu na osam bodova, a na treba zaboraviti da trenutno imaju dve utakmice manje.

SERIJA A – 29. kolo

Milan – Sampdorija 1:1 (0:0)
/Hauge 87 - Kvaljarela 57/

Atalanta – Udineze
Bevenento – Parma
Kaljari – Verona
Đenova – Fiorentina
Lacio – Specija
Napoli – Krotone
Sasuolo – Roma (15.00)
Torino – Juventus (18.00)
Bolonja – Inter (20.45)

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt