Fudbal

OVO SE DUGO ČEKALO! Klupski fudbal se vratio, a da li znate o čemu BRUJI CIJELA EVROPA?

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Top lige ponovo na terenima

Izvor: Tanjug/Pool AFP/Justin Tallis

Pred nama je dan kao stvoren za gledanje fudbalskih utakmica.

Subota, kiša + povratak najjačih evropskih liga. Pa, može li bolje od ovoga?!

A šta nas to očekuje danas?

Posle reprezentativne pauze, evropski fudbal nam se vraća u velikom stilu. Borba za titule, opstanak, mjesta koja vode u Ligu šampiona, Ligu Evrope… Nacionalna prvenstva se zahuktavaju, a u nastavku vam izdvajamo TOP 5 utakmica koje će obIlJežiti uzbudljiv vikend na evropskih fudbalskim terenima.

PSŽ – LIL
(Subota 17:00)

Počinjemo od derbija kola francuske Lige 1. Čini se da ne može biti uzbudljivije od ovoga – Paris Sen Žermen je prvi sa 63 boda, Lil drugi sa istim brojem bodova. Prate ih Lion (60) i Monako (59), te je pobjeda u današnjem meču od izuzetne važnosti.

Mnogi očekuju da bi ishod ove utakmice mogao da utiče i na konačni rasplet šampionata, ali vidjećemo. Pred Francuzima je još osam kola do kraja prvenstva, a bitka za titulu je u punom jeku.

TORINO – JUVENTUS
(Subota 18:00)

Izvor: Tanjug/AP/Luca Bruno

Evo jednog gradskog derbija i čini se “već viđene” dvojke. Međutim, kada je u pitanju “Derby della Mole” i činjenica da se domaćin bori za opstanak u Seriji A – onda su sve opcije otvorene.

Međutim, ukoliko želi da zadrži Skudeto, Juventus nema pravo na kiks. Pobjeda u svakom meču je imperativ, a posebno kada je rIJeč o gradskom derbiju.

Pa, treba dobro razmisliti…

LESTER – MANČESTER SITI
(Subota 18:30)

Stigosmo i do starih, dobrih Engleza. “Građani” su ozbiljno riješili da se ove godine domognu titule, a sa 14 bodova prednosti (8 kola pred kraj) u odnosu na drugoplasirani Junjated i te kako su na dobrom putu.

Iako je jasno ko je ovde favorit, ne smIJemo nikako da otpisujemo borbeni Lester koji će učiniti sve da bude vicešampion Engleske. Nema sumnje da nas očekuje odličan duel.

LAJPCIG – BAJERN MINHEN
(Subota 18:30)

Izvor: Tanjug/AP/Martin Meissner

Kratak predah ćemo napraviti u NJemačkoj gde od 18:30 igraju Lajpcig i Bajern Minhen. Još jedan okršaj na samom vrhu Bundeslige.

Prvoplasirani gigant iz Minhena odlazi na teško gostovanje, sa samo četiri boda prednosti u odnosu na rivala. Jasno je zašto će ovaj meč biti ispraćen pod budnim okom javnosti, ali i svih ljubitelja fudbala.

Ukoliko savlada Bajern, Lajpcig bi još više raskrčio put ka svom cilju.

ARSENAL – LIVERPUL
(Subota 21:00)

I za kraj, kako to obično biva – “šlag na tortu”. Rezultatski bitan ili ne, duel Arsenala i Liverpula, uvIJek je u fokusu. Oba kluba su ove sezone žestoko podbacila, ali to ne znači da večeras nećemo svjedočiti kvalitetnom fudbalu.