Fudbal

NEMA NAVIJAČA ALI CIJELA CRNA GORA JE UZ SOKOLE: Neka bude još jedna pobjeda!

Autor Kristina Stevović

Fudbalska reprezentacija Crne Gore večeras od 20.45 igra protiv Norveške nakon što je u uvodna dva kola kvalifikacija za Mundijal 2022. savladala Letoniju i Gibraltar.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Neće biti navijača, ali “sokoli” dobro znaju da cijela zemlja večeras diše za njih, cijelu Crnu Goru - kao nekada - drma euforija velikih mečeva...
Naša reprezentacija bez greške je odradila Letoniju i Gibraltar na startu, a ukoliko želi da nastavi da sanja magiju Mundijala, moraće da “skine I prvi veliki skalp”.
Kucnuo je čas za jedan od onih mečeva za koji naši fudbaleri žive - večeras od 20.45h Crna Gora pod Goricom, u 3. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022, napada Norvešku.
Na krilima prethodnih pobjeda spremamo se za Norvežane - kada smo krenuli u prvi ciklus planirano je bilo da probamo da iskoristimo dobar raspored. To smo i ostvarili u prethodna dva duela, a sada dolazi treći, u koji takođe ulazimo sa planom da pobijedimo”, bio je jasan na presu pred današnji okršaj selektor Miodrag Radulović.
Crna Gora na krilima dva trijumfa i sa šest bodova u džepu očekuje večerašnji meč, dok s druge strane Norveška baš i nije u idealnom trenutku nakon ubjedljivog poraza od Turske (3:0).
Pokušaćemo da iskoristimo momenat i sigurno je da imamo najveći cilj - to niko ne može da nam oduzme”, istakao je selektor Crne Gore.
Eventualan trijumf nad ekipom Stalea Solbakena bio bi važan iz mnogo razloga...
Da bismo uradili nešto više, moramo da budemo bolji od dva favorita, a u grupi ih je tri. Već sada nam se ukazuje šansa da jednog možda I eliminišemo iz dalje trke”, objasnio je Radulović.
Uz poštovanje prema njima, mislim da dobrom igrom i bespoštednom borbom na svakom dijelu terena možemo da ostvarimo naš cilj”.
U najavi meča sa Crnom Gorom, selektor Norveške Solbaken označio je utakmicu sa našom selekcijom kao “malo finale”. Sve to u našoj selekciji vide kao vrstu pritiska, ali prije svega kao naš dodatan motiv.
Te riječi će nas dodatno motivisati - ne može finale da se igra nakon dvije utakmice. Te riječi su, možda, upućene i sudijama, da ih malo pripaze. To su ‘igrice’, to su zamke, nećemo nasjesti na to. Vjerujte, znam na šta je njihov trener mislio. To ću ostaviti za interni dogovor sa igračima”, kategoričan je Radulović.
Norveška jednako Haland - tako trenutno u svijetu fudbala gledaju na ovu selekciju. Sve to možda i ne čudi kada se zna kako mladi majstor igra u Borusiji Dortmund. Ipak, u crvenom dresu i dalje čekaju njegove pogotke.
Ne bih previše davao važnosti Halandu - mislim da njihov selektor ima više glavobolje kako da zaustavi Stevana (Jovetića), Uroša (Đurđevića) ili Adama (Marušića), ali i kako da Haland izađe na kraj sa Stefanom Savićem”, nema dilemu Radulović.
U svakom slučaju, Norveška je mnogo više od Halanda.
Uz sve poštovanje prema njemu, koji je trend, ima tu još igrača koji su na top nivou. Nastupaju za Galatasaraj, Seltik, Arsenal, Lajpcig... Haland je dobar igrač, ali svi ostali su prava grupa profesionalaca koja zna kako treba da odigra ovakve mečeve. S druge strane, i mi imamo igrače koji vrijede mnogo. Iako vidim da su u svjetskoj javnosti i kod bukmejkera oni favoriti, mi mislimo drugačije. Neka bude da su šanse 50-50”, zaključio je Radulović.