KRAJ

EGZODUS U REAL MADRIDU - 6 IGRAČA PRECRTANO: Hoće na krov Evrope i šta to znači za Luku Jovića!

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Očekuje nas burno leto...

Izvor: Profimedia

Real Madrid želi da se vrati na evropski tron na kojem nije bio u poslednje dve sezone - i neće žaliti načine (čitaj novac) da tako i bude!

Prema pisanju katalonskog lista Mundo Deportivo, Madriđani planiraju da se predstojećeg leta odreknu usluga čak šestorice igrača kako bi u prestonici uparili strašni napadački tandem Erling Braut Holand - Kilijan Mbape.

Kako bi se oslobodio prostor za dva maestralna mlada golgetera, aktuelni šampion Španije bi se, kako piše ovaj list, odrekao Gereta Bejla, Serhija Ramosa, Rafaela Varana, Edena Azara, Iska i Marsela, što bi, takođe prema njihovim navodima, trebalo da bude dovoljno za kupovinu i plate najtraženijih napadača sveta.

Velšanin je trenutno na pozajmici u Totenhemu i čini se da nema budućnost u Realu, bar ne dok je tu Zinedin Zidan.

Serhio Ramos još nije produžio ugovor sa klubom, pa bi mogao da ga napusti nakon 16 godina, dok Eden Azar ima ogromnih problema sa povredama otkako je stigao.

Rafael Varan se još ranije dovodio u vezu sa odlaskom iz kluba, dok trenutni nastupi Iska i Marsela nisu na nivou koji bi trebalo da zadovolji Zidana i struku. Njih šestorica su tako na "izlaznim vratima", a ne priča se o odlasku Luke Jovića.

Erling Braut Holand ima ugovor sa dortmundskom Borusijom do juna 2024. godine, ali će ovog leta na snagu stupiti izlazna klauzula od 65 miliona evra.

Sa asom Pari sen Žermena to nije slučaj - izlazne klauzule nema, a ugovor sa "svecima" mu ističe na leto 2022. godine i ranije se govorilo da ne planira da ga produži, što bi "svece" ubedilo da ga prodaju već za nekoliko meseci.